Ρωσία προς Γαλλία-ΝΑΤΟ: “Μην στέλνετε άλλα πολεμικά στη Μαύρη Θάλασσα γιατί ξεκινούν ασκήσεις τα βομβαρδιστικά μας”!


Καθαρή προειδοποίηση απηύθυνε η Ρωσία στην Γαλία, ότι η γαλλική φρεγάτα κλάσης La Fayette, η Surcouf (F711) που έστειλε το ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα θα γίνει στόχος των βομβαρδιστικών της και θα έχει την τύχη του αντιτορπιλικού κατευθυνομένων βλημάτων USS Donald Cook, το οποίο όχι απλώς στοχοποιήθηκε αλλά και υπέστη και “νέκρωση” των οπλικών του συστημάτων κατά την διάρκεια εικονικής προσβολής του από δύο Su-24 Fencer της ναυτικής Αεροπορίας!

Όπως έγινε γνωστό εχθές μια γαλλική φρεγάτα κλάσης La Fayette- η Surcouf (F711) εισήλθε στην περιοχή από τα στενά του Βόσπορου αυξάνοντας τον αριθμό των σκαφών που διατηρεί το ΝΑΤΟ στα τρία.

Αμέσως τοποθετήθηκε “προειδοποιητικά” το ρωσικό υπουργείο Αμυνας με δήλωση αξιωματούχου που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti: «Να γνωρίζει η γαλλική κυβέρνηση ότι η αποστολή το σκάφους της θα συμπέσει με μεγάλη άσκηση βομβαρδιστικών αεροσκαφών Su-24 κατά την οποία θα χρησιμοποιηθούν και πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Η γαλλική παρουσία καθώς και η παρουσία των άλλων σκαφών του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα όπως αυτά των ΗΠΑ είναι ακατανόητη”.

Στις 12 Απριλίου από μια ρωσική αεροπορική βάση της Κριμαίας απογειώθηκαν δύο ένα άοπλα μαχητικά κρούσης Su-24 Fencer και εφαρμόζοντας ηλεκτρονικά αντίμετρα μέσω της προηγμένης σουίτας ηλεκτρονικών Khibiny-M κατάφερε να εξουδετερώσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του USS Donald Cook, περιλαμβανομένου και του CIWS Phalanx και του Aegis.

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, 90′ λεπτά κράτησε το όλο σκηνικό - και είναι εντυπωσιακό ότι το αμερικανικό πλοίο δεν είχε την παραμικρή εναέρια υποστήριξη από την Ρουμανία, την Βουλγαρία ή της Τουρκία - αναφέρεται ότι και ένα δεύτερο Su-24 Fencer πέταξε πάνω από το κατάστρωμα, προσομοιώνοντας τον βομβαρδισμό του πλοίου – ξανά και ξανά, συνολικά 12 φορές.

Εκτός της νεοαφιχθείσας γαλλικής φρεγάτας υπάρχει ακόμη το αμερικανικό σκάφος κλάσης Ticonderoga USS Vella Gulf (CG-72) αλλά και το επίσης γαλλικό σκάφος υποκλοπής επικοινωνιών Dupuy de Lôme (A759). Αντιδρώντας η Ρωσία στην αποστολή και τρίτου πολεμικού σκάφους ανακοίνωσε πως πρόκειται να αυξήσει τις εναέριες περιπολίες της πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts