Το Πεντάγωνο έχει πραγματικά σχέδια για μία εισβολή Zombie.


Ο αμερικανικός στρατός έχει ένα σχέδιο έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

Είτε πρόκειται για πυρηνική επίθεση των Ρώσων, είτε για απαγωγή Αμερικανού πρεσβευτή από βαρόνους των καρτέλ, είτε για εισβολή...ζόμπι.


Οι ιθύνοντες του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης πρέπει να βλέπουν πολλή τηλεόραση ή θρίλερ, αλλιώς δεν εξηγείται ότι έχουν ξοδέψει χρήμα και χρόνο για την εκπόνηση σχεδίου επιβίωσης στην περίπτωση που οι ζωντανοί-νεκροί βγουν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο foreignpolicy.com, Aμερικανοί αξιωματούχοι έχουν έτοιμο μέσα στο ηλεκτρονικό τους σύστημα ένα απόρρητο έγγραφο, το οποίο ονομάζεται "CONOP 8888" και το οποίο προβλέπει εξόντωση των ανθρωποφάγων όντων προκειμένου "να διατηρηθεί η ιερότητα των ανθρώπων".

Πρόκειται για ένα σχέδιο επιβίωσης, το οποίο αναφέρει πώς οι επιτελείς του στρατού θα προσπαθήσουν να απομονώσουν την απειλή από τους ζωντανούς-νεκρούς- ξεκινώντας από τους σαρκοφάγους για να καταλήξουν στους...φυτοφάγους- και να τους αφανίσουν.
"Επειδή τα ζόμπι θέτουν απειλή σε όλους τους ζωντανούς ανθρώπινους οργανισμούς, θα είμαστε έτοιμοι για να διασφαλίσουμε την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής και να κατευθύνουμε τις επιχειρήσεις με γνώμονα τη στήριξη του ανθρώπινου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών εχθρών μας", αναφέρει το CONOP 8888 ή αλλιώς "Αντεπίθεση στην κυριαρχία των Ζόμπι", που έχει στη διάθεση του το Foreignpolicy.

Οι συντάκτες του εγγράφου, το οποίο φέρει την ημερομηνία 30 Απριλίου 2011, επισημαίνουν μάλιστα τη...σοβαρότητα της κατάστασης, διευκρινίζοντας ότι "το σχέδιο δεν έχει καταρτιστεί ως αστείο".

Βέβαια, υπάρχει και μία κάπως λογική εξήγηση πίσω από όλο αυτό το παράδοξο. Οι υπεύθυνοι χάραξης της αμερικανικής στρατηγικής στην Ομάχα της Νεμπράσκα αναζητούσαν από το 2009 έως το 2010 ένα δημιουργικό τρόπο για να επινοήσουν ένα σχέδιο διάσωσης του πληθυσμού από οποιαδήποτε απειλή. Οι αξιωματούχοι φέρονται να χρησιμοποίησαν τα ζόμπι ως...μούσες τους. Οι υπεύθυνοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ένα πλάνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, το οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να παρεξηγηθεί ως ρεαλιστικό και να οδηγήσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα και για το λόγο αυτό κατέληξαν στα...ζόμπι.

Η πλοίαρχος του πολεμικού ναυτικού, Pamela Kunze παραδέχεται ότι υπάρχει αυτό το έγγραφο σε ένα "ασφαλές site", αλλά εξηγεί ότι ο οδηγός επιβίωσης από τα ζόμπι αποτελεί απλώς μία δημιουργική προσπάθεια για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
"Το έγγραφο αποτελεί εργαλείο εκπαίδευσης το οποίο χρησιμοποιείται σε ασκήσεις που έχουν στόχο να διδάξουν τους φοιτητές τις βασικές λογικές της ανάπτυξης των στρατιωτικών σχεδίων και εντολών μέσω ενός φανταστικού σεναρίου. Αυτό το έγγραφο δεν είναι σχέδιο στρατηγικής του αμερικανικού στρατού"

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts