Estadio Mineirao Μπέλο Οριζόντε πρεμιέρα η Εθνική μας, έως το θρυλικό Μαρακανά, όπου θα γίνει ο τελικός

Στη Βραζιλία, την ποδοσφαιρική Μέκκα, μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης αφιέρωσαν πολύ χρόνο και πολλά χρήματα για την κατασκευή αλλά και την ανακατασκευή των 12 σταδίων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, προκειμένου να προσφέρουν την ωραιότερη διοργάνωση που έγινε ποτέ. Ας τα δούμε.

Estadio Mineirao - Belo Horizonte: Στο Μινεϊράο, έδρα της Ατλέτικο Μινέιρο και της Κρουζέιρο, στην πόλη Μπέλο Οριζόντε, θα κάνει πρεμιέρα η Εθνική μας. Για τις ανάγκες του Μουντιάλ έγινε πλήρης ανακατασκευή. Η χωρητικότητα φτάνει στις 62.547 θέσεις και θα φιλοξενήσει αγώνες της φάσης των ομίλων και έναν για την επόμενη φάση.

Estadio Nacional - Brasilia: Το Νασιονάλ της Μπραζίλια θα φιλοξενήσει αγώνες των ομίλων, της φάσης των «16» και της προημιτελικής φάσης, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς το 2016. Φέρει το όνομα του Γκαρίντσα, ο οποίος κέρδισε δύο φορές το Μουντιάλ (1958, 1962). Η χωρητικότητα φτάνει στις 68.009 θέσεις.

Arena Pantanal - Cuiaba: Η Αρένα Παντανάλ της πόλης Κουιάμπα κατασκευάστηκε ειδικά για το Μουντιάλ και θα φιλοξενήσει μόλις τέσσερις αγώνες των ομίλων. Εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2013 και η χωρητικότητά του είναι 42.968 θέσεων. Μετά το τέλος του Μουντιάλ, εκτός από τις δύο τοπικές ομάδες, θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις και εκθέσεις.

Arena da Baixada - Curitiba: Η έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε Αρένα ντα Μπασάντα της Κουριτίμπα θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες των ομίλων. Χτίστηκε το 1914 και ανακατασκευάστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη χωρητικότητά του να είναι 41.456 θέσεων. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012 και είναι ένα από τα πιο άριστα εξοπλισμένα.

Estadio Castelao - Fortaleza: Το Καστέλαο θα φιλοξενήσει τον δεύτερο αγώνα της Βραζιλίας. Η ανακατασκευή περιλαμβάνει προσθήκη μεγαλύτερου σκέπαστρου και υπόγειο χώρο στάθμευσης 4.200 θέσεων. Εχει χωρητικότητα 67.037 θέσεων και θα φιλοξενήσει έξι αγώνες. Στις 27 Αυγούστου 1980 118.496 θεατές είδαν τη Βραζιλία να επικρατεί 1-0 της Ουρουγουάης.

Arena Amazonia - Manaus: Στην καρδιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου βρίσκονται η πόλη Μανάους και η Αρένα Αμαζόνια, που θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες. Εχει χωρητικότητα 42.374 θέσεων και μοιάζει με ένα καλάθι άχυρο, προϊόν για το οποίο η περιοχή είναι διάσημη. Το έργο θα παράσχει σημαντική κληρονομιά, βοηθώντας στη διατήρηση της ποικιλίας του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Estadio das Dunas - Natal: Το Αρένα ντας Ντούνας του Νατάλ χτίστηκε το 1972 και θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες. Η ανακατασκευή του διήρκεσε τρία χρόνια και το κόστος της κατασκευής του 400.000.000 δολάρια. Η χωρητικότητά του είναι 45.000 θέσεων και η ιδιαιτερότητά του η κυματιστή δομή που το κάνει να μοιάζει με αμμόλοφους.

Estadio Beira-Rio - Porto Alegre: Στις όχθες του ποταμού Γκουέμπα του Πόρτο Αλέγκρε, το στάδιο θα φιλοξενήσει έξι αγώνες. Το κόστος καλύφθηκε από την ίδια την ομάδα και χαρακτηριστικό του είναι η μεταλλική στέγη. Εχει χωρητικότητα 48.849 θέσεων. Μετά το Μουντιάλ θα μετονομαστεί σε «Ζοσέ Πινέιρο Μπόρντα», από το όνομα του Πορτογάλου μηχανικού που επέβλεψε την ανέγερση, αλλά πέθανε.

Arena Pernambuco - Recife: Στην περιοχή Ρεσίφε βρίσκεται η Αρένα Περναμπούκο, η οποία είναι πολλαπλών χρήσεων και θα φιλοξενήσει πέντε αναμετρήσεις του Μουντιάλ. Η χωρητικότητά του είναι 44.248 θέσεων. Η περιοχή περιλαμβάνει πανεπιστημιούπολη, κλειστό γήπεδο, ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο, καθώς και ένα μεγάλο συγκρότημα ψυχαγωγίας με εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους, μπαρ και εστιατόρια.

Estadio do Maracana - Rio De Janeiro: Το περίφημο Μαρακανά εγκαινιάστηκε το 1950 για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά την ανακατασκευή φιλοξενεί 78.838 θεατές. Θα φιλοξενήσει επτά αγώνες, μεταξύ αυτών και ο τελικός, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς το 2016. Είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο του Ρίο. Οι επισκέπτες παρακολούθησαν την ανακαίνιση από γυάλινο πύργο, ενώ αγόραζαν κομμάτια από το παλιό γήπεδο ως αναμνηστικά. Μόλις πριν από δύο μήνες ξοδεύτηκαν επιπλέον 18.500.000 δολάρια για νέες διορθώσεις!

Arena Fonte Nova - Salvador: Η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας, το Σαλβαδόρ, θα φιλοξενήσει έξι παιχνίδια στο νέο γήπεδο Αρένα Φόντε Νόβα, που έχει χωρητικότητα 48.747 θέσεων. Από το 2013 πωλήθηκε η ονομασία του για 100.000.000 δολάρια. Στις 27 Μαΐου 2013 τμήμα της οροφής κατέρρευσε έπειτα από δυνατή βροχή. Θα φιλοξενήσει και τους Ολυμπιακούς.

Arena de Sao Paulo - Sao Paulo: Η πρεμιέρα θα γίνει στο Αρένα Ντε Σάο Πάουλο, το νέο σπίτι της Κορίνθιανς. Είναι το ενδέκατο μεγαλύτερο γήπεδο στη Βραζιλία, με χωρητικότητα 48.234 θέσεων, ωστόσο για τις ανάγκες του Μουντιάλ και με πρόσθετες εξέδρες η χωρητικότητά φτάνει έως τις 75.000 θέσεις. Θα φιλοξενήσει έξι αγώνες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts