Το Ισραήλ συνγκεντρώνει στρατεύματα …«θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως».

Νεκροί εντοπίστηκαν κοντά στη Χεβρώνα οι τρεις Ισραηλινοί έφηβοι, που είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου στη Δυτική Όχθη και για τον εντοπισμό τους ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε μεγάλη επιχείρηση.
Από την έναρξη της επιχείρησης έχουν σκοτωθεί πέντε Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι 400, στην πλειονότητά τους μέλη της Χαμάς, έχουν συλληφθεί. Ευθύνες στην οργάνωση Χαμάς επέρριψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποιώντας με αντίποινα. Ο υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ντάνι Ντάνον, υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα εξαλείψει» το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.
Το θέμα απασχόλησε έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ.israel4
Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες από τη Χεβρώνα στην περιοχή παρατηρείται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ισραηλινών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινά ναυτικά πλοία πραγματοποίησαν επιθέσεις σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Η Χαμάς αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή και κατηγορεί το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους θανάτους των νεαρών ως πρόσχημα για την κλιμάκωση των εντάσεων με τους Παλαιστίνιους.
Το παλαιστινιακό κίνημα προειδοποιεί πως οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια «θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως».
Μέσα στο κλίμα αυτό, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, συγκάλεσε κατεπειγόντως έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.
Έντονες αντιδράσεις για το θάνατο των τριών Ισραηλινών εφήβων εξέφρασαν η Ουάσινγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την «παράλογη» δολοφονία των τριών εφήβων.
Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση την περιοχή.
Για ποταπή δολοφονία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Εξέφρασε ανησυχία για τον πολλαπλασιασμό των βίαιων ενεργειών τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα και ζήτησε να γίνουν τα πάντα για να μην υπάρξουν νέα θύματα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας.
Απο την κηδεία των νεαρών Ισραηλινών 

Πρόκειται για φρικαλέα και ασυγχώρητη τρομοκρατική ενέργεια εναντίον εφήβων δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, διαβεβαιώνοντας ότι το Λονδίνο θα στηρίξει το Ισραήλ στην προσπάθειά του να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts