Σκέψεις για να παραμείνει στη λίμνη ο κροκόδειλος

Την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο που  βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, έχουν εκφράσει ειδικοί από την Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη.
Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ειδικών, οφείλεται στο ότι πρόκειται για τον πρώτο κροκόδειλο που έχει ζήσει σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με μαρτυρίες και εκτιμήσεις, το τροπικό ζώο μπορεί να βρίσκεται στο φράγμα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.
«Μας έχει βάλει σε σκέψεις. Αν ισχύει αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο που αξίζει να το δούμε» είπε ο κ. Μαμαγκάκης, επιβεβαιώνοντας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η παραμονή του τροπικού ζώου εντός της λίμνης.
Διευκρίνισε ωστόσο, ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους ειδικούς οι οποίοι και θα έχουν τον τελευταίο λόγο και πως σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι εντελώς ελεύθερος, αλλά θα περιοριστεί σε χώρο εντός της λίμνης.
Στο μεταξύ, ξεκινά σήμερα η επιχείρηση αιχμαλωσίας του κροκοδείλου με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ και ειδικού ερπετολόγου. Σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη, για την προετοιμασία της επιχείρησης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts