“Σταματήστε να φοβάστε τους Τούρκους”! “Φροντιστήριο” στρατηγού Ζιαζιά στους πολιτικούς

Ένας στρατηγός που διαθέτει πολιτική σκέψη δεν είναι “είδος δυσεύρετο στις ΕΔ”. Απλά η υποχρεωτική σιωπή που έχει επιβληθεί σ΄ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο δεν επιτρέπει να ακουστούν οι απόψεις τους ούτε καν εντός των Γενικών Επιτελείων και του ΥΠΕΘΑ.
Είναι κοινή διαπίστωση όσων παρακολουθούμε συστηματικά το αμυντικό ρεπορτάζ, ότι οι απόψεις στρατιωτικών για μεγάλα θέματα εθνικά και διεθνή είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο “προχωρημένες” ακόμη και απ΄ αυτές των διπλωματών. Ακόμη και μετά από την αποστράτεια τους “εθισμένοι” στη σιωπή στρατηγοί,ναύαρχοι και πτέραρχοι επιμένουν να μην τοποθετούνται δημόσια για τέτοια θέματα. Είναι ένα λάθος που ευτυχώς αρχίζει να γίνεται κατανοητό.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς είναι ένας από τους στρατηγούς που έχει άποψη. Παρουσιάσαμε τις απόψεις που εξέφρασε σε ομιλία του σε μεγάλο πλήθος νέων ανθρώπων, για το θέμα της Θράκης. Για τους θανάσιμους κινδύνους που αντιμετωπίζει η περιοχή από την συστηματική προσπάθεια “άλωσής” της από την Τουρκία. Μακριά από ανόητους “εθνικισμούς” και επιδείξεις πατριδοκαπηλίας ο στρατηγός έθεσε το ζήτημα στην πραγματική του βάση.

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης   όσων είπε ο κ.Ζιαζιάς ξεδιπλώνεται η λύση. Το “αντίδοτο” στο “τουρκικό δηλητήριο”. 

Ο Αρχηγός απαντά στο καίριο ερώτημα “πως η Θράκη μπορεί να ξεφύγει από την παγίδα που επί δεκαετίες έστησαν οι γείτονες,ώστε να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη Θράκη”:

Υποστηρίζει ο πρώην Α/ΓΕΣ:

“Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αρκεί να υπάρξει πραγματική πολιτική μέριμνα,με κύριο και μοναδικό άξονα την διατήρηση του ελληνισμού σ΄ αυτήν. Τέτοια μέριμνα υπήρξε τη δεκαετία τη περίοδο του 1990 χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω μη εφαρμογής του εκπονηθέντως τότε προγράμματος εγκατάστασης των παλινοστούντων Ελλήνων από από την πρώην Σοβιετική Ένωση στην περιοχή της Κομοτηνής.

Η Ελλάδα πρέπει να πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να μην εκπληρωθεί ο στόχος του Κεμάλ Αταττούρκ για την Δυτική Θράκη.Ορισμένες ενέργειες στις οποίες άμεσα πρέπει να προβεί η πατρίδα είναι με ειδική νομοθεσία η Θράκη:

•Να μεταβληθεί σε μια περιοχή με ειδική χαμηλή φορολογηση για όσους διαμένουν μόνιμα και εργάζονται σ΄ αυτήν

•Να ορισθεί ως περιοχή ειδικής χαμηλής φορολόγησης για όσες επιχειρήσεις μεταφερθούν στην περιοχή,με οικονομικές δικλείδες μακροχρόνιας παραμονής . Όχι βέβαια να δημιουργηθεί Ειδική Οικονομική Ζώνη όπως θέλουν οι δανειστές μας και οι τοκογλύφοι των τραπεζών.

•Να ορισθεί ειδική φορολόγηση προϊόντων προς την κατεύθυνση της οικονομικής τόνωσης των κατοίκων της περιοχής

•Να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη χωρίς ειδική μεταχείριση -προσέγγιση σε ζητήματα μουσουλμάνων και να εφαρμόζεται ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις λόγω καλών σχέσεων με την γείτονα Τουρκία

•Να ανοίξουν τα αστυνομικά τμήματα στα κεφαλοχώρια της ορεινής περιοχής της Ροδόπης και του βόρειου Έβρου για να αποκατασταθεί η ασφάλεια αλλά και η εμπιστοσύνη των κατοίκων προς το κράτος

•Να ανοίξουν και να οργανωθούν ΚΕΠ πλησίον των αστυνομικών σταθμών για εξυπηρέτηση των ορεσίβιων κατοίκων της περιοχής.

•Να αναπτυχθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας και μεταφοράς τηλεοπτικής εικόνας σε όλα τα χωριά της Ροδόπης και του βόρειου Έβρου ώστε οι κάτοικοι να μην υπόκεινται στην συνεχή προπαγάνδα των Τούρκων.

•Να μετατραπούν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Πόρτο Λάγος σε εμπορικά κέντρα

•Να εξετασθεί η περίπτωση περιορισμού των δραστηριοτήτων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής στην θεσμική του αποστολή. Αυτό είναι “κράτος εν κράτει” και λειτουργεί σαν παράλληλος φορέας της τουρκικής “επικυριαρχίας” στην ελληνική επικράτεια.

•Στην Ελλάδα ζούνε σήμερα 40000 Πομάκοι. Βασική επιδίωξη της Ελλάδας πρέπει να είναι η οικονομική ,εκπαιδευτική και πολιτιστική ενίσχυση-ανάταση των Πομάκων.”

Το φοβικό ελληνικό σύνδρομο

Εκτός απ΄ αυτά τα μέτρα όμως ο κ.Ζιαζιάς επισημαίνει κάτι ακόμη πολύ σημαντικό:

“Το κυριότερο όμως είναι να αποβληθεί το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει τους πολιτικούς έναντι του τουρκικού παράγοντα,ένα σύνδρομο που έχει μεταφερθεί από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και στο λαό μας,με όλα τα γνωστά φαινόμενα που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας”.

Υπάρχει τρόπος να μεταστραφεί το κλίμα στη Θράκη; Ο πρώην Α/ΓΕΣ απαντά:

“Οι Έλληνες μουσουλμάνοι αρνούνται να ασπαστούν τα τουρκικά ιδεώδη ή τον τρόπο ζωής μιας ισλαμικής κοινωνίας. Αποφεύγουν τελευταία τη συμμετοχή τους σε “δράσεις” που τους εγκλωβίζουν κοινωνικά και δη,ιουργούν συγκρούσεις μεταξύ τους. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι δεν επιθυμούν ούτε να μεταβληθούν σε φανατικούς ,τζιχαντιστές , αλλά ούτε να στερηθούν τον δυτικό τροπο ζωής,επειδή το επιτάσσουν οι μουλάδες του Φετουλάχ Γκιουλέν και οι ανάγκες της πολιτικής του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν.

Στο κομβικό σημείο που βρίσκονται σήμερα οι Ελληνες μουσουλμάνοι της Θρακης απαγορεύονται τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος εκ μέρους της Ελλάδας και δη των Αθηνών. Οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι πρέπει να επιμείνουν στην ασφυκτική επιμονή τους προς τους θεσμικούς πολιτικούς τους προϊσταμένους και να τουε καθοδηγήσουν με τις ειδικές τους γνώσεις προκειμένου να χαραχθούν και να υλοποιηθούν συγκεκριμένες εθνικές πολιτικές και πρακτικές προς τους μουσουλμάνους της Θράκης”
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts