Βομβάρδισαν παραλία στη Γάζα που έπαιζαν μπάλα μικρά παιδιά[βιντεο].

Τέσσερα παιδιά τα οποία έπαιζαν ποδόσφαιρο σε παραλία στη Λωρίδας της Γάζας έχασαν τη ζωή τους από οβίδες που εκτοξεύθηκαν από σκάφη του ισραηλινού ναυτικού. Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση και σημείωσε ότι το περιστατικό ερευνάται. Η συγκεκριμένη παραλία δεν συμπεριλαμβάνονταν στα μέρη που θα μπορούσαν να γίνουν πιθανοί στόχοι. Τα παιδιά έπαιζαν αμέριμνα όταν δέχτηκαν την πρώτη οβίδα. Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Το δεύτερο χτύπημα σήκωσε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού και άμμου που όταν διαλύθηκε αποκάλυψε όλη την τραγωδία. «Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, οι στόχοι του πλήγματος ήταν τρομοκράτες της Χαμάς», προσθέτει η ανακοίνωση.

Τα βλήματα κατέστρεψαν ένα κατάλυμα στη παραλία της Γάζας, το οποίο απείχε περίπου 200 μέτρα από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι.Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο εξέπνευσαν λίγη ώρα αργότερα, μετά την επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι.

«Οι θάνατοι αμάχων είναι ένα τραγικό αποτέλεσμα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του στρατού και υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ «δεν έχει πρόθεση να κάνει κακό στους αμάχους που έχουν παρασυρθεί από τη Χαμάς στην πραγματικότητα πολέμου σε αστικό περιβάλλον».

Μέχρι στιγμής στις εννέα ημέρες εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 220 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός, ενώ οι Παλαιστίνιοι τραυματίες ανέρχονται στους 1.570. Μετά από αίτημα του ΟΗΕ, το Ισραήλ συμφώνησε για έξι ώρες κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινοί παρακολουθούν τη σφαγή αμάχων στη Γάζα Αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters που δείχνει Ισραηλινούς να έχουν συγκεντρωθεί σε λόφους κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας και να παρακολουθούν live τους βομβαρδισμούς.

Όλα τα θύματα ήταν νεαρά αγόρια της ίδιας  οικογένειας. Νεκροί είναι ο Αχεντ Ατεφ Μπάκερ, 10 ετών, ο Ζακαρία Αχεντ Μπάκερ, 10 ετών, ο Μοχάμεντ Ράμεζ Μπάκερ, 9 ετών και ο Ισμαήλ Μοχάμεντ Μπάκερ, 11 ετών.Τα παιδιά θάφτηκαν τυλιγμένα με την κίτρινη σημαία της Φάταχ, του κινήματος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts