Πρώτη απώλεια Ισραηλινού αμάχου από ρουκέτα της Χαμάς

Ισραηλινός πολίτης έχασε τη ζωή του από ρουκέτα την οποία εκτόξευσε το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Πρόκειται για την πρώτη απώλεια του Ισραήλ μετά από οκτώ ημέρες συγκρούσεων με την ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση η οποία ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα ήταν 38 ετών και είχε πάει στη μεθοριακή διάβαση του Ερέζ για να μοιράσει τρόφιμα στους Ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί.
Εν τω μεταξύ η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση του πυραύλου μικρού βεληνεκούς που έπληξε την περιοχή του Ερέζ, στα σύνορα με το Ισραήλ.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, τα θύματα των ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων στη Γάζα έχουν φθάσει τα 192.

Θα κλιμακώσει τις επιχειρήσεις το Ισραήλ

«Θα κλιμακώσουμε τις επιχειρήσεις μας εναντίον της Χαμάς» ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Σε δηλώσεις του ο Νετανιάχουν σημείωσε πως θα ήταν προτιμότερο να είχε επιλυθεί η κρίση μέσω της διπλωματικής οδού και γι΄αυτό όπως είπε αποδέχθηκε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία.
«Η Χαμάς δεν μας δίνει άλλη επιλογή από το να διευρύνουμε και να εντατικοποιήσουμε τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις εναντίον της» τόνισε και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς μέχρι να επικρατήσει ηρεμία για τους πολίτες του Ισραήλ ... η Χαμάς θα πληρώσει το τίμημα για την απόφασή της να συνεχίσει τις εχθροπραξίες».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts