Ετοιμοι να μας πάρουν τα σπίτια τα κοράκια των αγορών

Μαζικό ξεσπίτωμα εκατομμυρίων ελλήνων για να μπορέσει το δημόσιο να μαζέψει ζεστό χρήμα και να πληρώσει τα κερατιάτικα των δανεικών, απαιτούν οι τοκογλύφοι...

Κόποι, αγωνίες και ελπίδες ολόκληρων δεκαετιών θυσιάζονται στο βωμό της «δημοσιονομικής ευδαιμονίας» και της διαστροφικής επιταγής των γερμανών που θέλουν να ξεσπιτώσουν όσους χρωστούν στο δημόσιο για να πάρουν τα λεφτά, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κατεστραμμένη ελληνική οικονομία.

Το σχέδιο των τοκογλύφων που έχει συζητηθεί διεξοδικά εδώ και αρκετό καιρό και εμπεριέχεται στις ρυθμίσεις για τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια, θέλει να ξεκινήσουν άμεσα οι μαζικοί πλειστηριασμοί στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου σε όσους χρωστούν στο δημόσιο.

Έτσι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν την ατυχία να υποθηκεύσουν τα όνειρα της επιχείρησής τους στην πρώτη τους κατοικία αλλά και όσοι συσσώρευσαν χρέη την τελευταία πενταετία της φοροληστρικής λαίλαπας θα δουν τα σπίτια τους να εκποιούνται έναντι πινακίου φακής.  Φροντίζουν γι’ αυτό οι τοκογλύφοι που απαιτούν άμεσα να αυξήσει το δημόσιο τα έσοδά του, ζητώντας λύσεις εδώ και τώρα.

Όπως λένε, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι πολύ υψηλότερες από αυτές των εμπορικών, γεγονός που αποθαρρύνει τα κοράκια που χτυπούν τους πλειστηριασμούς να πάρουν τα σπίτια.

Έτσι και προκειμένου να μην κηρύσσονται άγονοι οι πλειστηριασμοί προωθείται το μαζικό ξεπούλημα, που σύμφωνα με τους παράγοντες των διεθνών αγορών, θα μπορούσε να στρέψει το ενδιαφέρον πολλών ξένων «επενδυτικών ομίλων» στην ελληνική αγορά.

Χαρακτηριστική της μανίας των δανειστών να ξεπουλήσουν τα σπίτια, είναι η αρχική τους απαίτηση, τα σπίτια να εκποιούνται σε τιμή ακόμα και μικρότερη από το 1/3 της αντικειμενικής.

Ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται ότι τελικά δεν περνά, μετά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης που φοβούμενη το πολιτικό κόστος ανέβασε την τιμή εκκίνησης στα 2/3.

Σε κάθε περίπτωση το πιο ανατριχιαστικό είναι πολλοί οφειλέτες του δημοσίου, όχι μόνο θα βρεθούν στο δρόμο αλλά θα συνεχίσουν να χρωστούν.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts