Ο κρυμμένος μουσικός κώδικας στα κείμενα του Πλάτωνα

Ο Πλάτωνας, ο αρχαίος αυτός Έλληνας φιλόσοφος, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για την δυτική φιλοσοφία και επιστήμη, χρησιμοποιούσε έναν μουσικό κώδικα για να δώσει μια μουσική δομή στα βιβλία. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται πως ανακάλυψε ο Δρ. Jay Kennedy του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Σε μια πενταετή μελέτη που έκανε μελετώντας τα πρωτότυπα έργα του Πλάτωνα ανακάλυψε πως μια απλή ακολουθία συμβόλων βασισμένη στις 12 νότες της Ελληνικής μουσικής κλίμακας που την έμαθε από τους μαθητές του Πυθαγόρα. «Είναι ένας μουσικός κώδικας» είπε ο Kennedy μελετώντας τα κείμενα με την βοήθεια του υπολογιστή.

Ο Άγγλος καθηγητής εξηγεί πως πίσω από το κώδικα, ίσως κρύβονται κάποια θρησκευτικά πιστεύω. « Ο καθηγητής του Πλάτωνα εκτελέστηκε ως αιρετικός και ο ίδιος ο Πλάτωνας όπως και άλλοι μαθητές του Πυθαγόρα πιστευόταν πως έκρυβαν το δόγμα τους» αναφέρει ο καθηγητής.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή», ξεκαθαρίζει ο Kennedy και συνεχίζει: « Στην αρχαιότητα πολλοί μαθητές του Πλάτωνα έλεγαν πως στα κείμενα του βρίσκονται πολλά κωδικοποιημένα μηνύματα, κάτι όπως που απορρίφθηκε από τους σύγχρονους μελετητές. Θα χρειαστεί πολλές γενιές να ασχοληθούν με την αποκωδικοποίηση των κειμένων ώστε να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν 2.000 σελίδες γεμάτες με κωδικοποιημένα σύμβολα.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts