Το Εξκάλιμπερ είναι πραγματικό και βρίσκεται σε ένα ιταλικό εκκλησάκι

Το θρυλικό σπαθί στον βράχο, το Εξκάλιμπερ, που συχνά συνδέεται με τον θρύλο του βασιλιά Αρθούρο, υπάρχει! Όχι στο Άβαλον, αλλά στην Ιταλία. Βρίσκεται στο εκκλησάκι Montesiepi, κοντά στο αβαείο Saint Galgano στην πόλη Chiusdino της Τοσκάνης.

 Ο Galgano Guidotti γεννήθηκε το 1148 κοντά στο Chiusdino. Στα νιάτα του ήταν γενναίος ιππότης. Το 1180 ο Galgano αποφάσισε να ακολουθήσει τα λόγια του Ιησού και αποσύρθηκε σαν ερημίτης κοντά στη γενέτειρα του.

Ο ίδιος φέρεται να κάρφωσε το σπαθί του πάνω σε ένα βράχο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως σταυρό για τις προσευχές του. Ένα χρόνο αργότερα ο Galgano πέθανε και το 1185 ο Πάπας Λούκιος ο Γ' τον ανακήρυξε άγιο.

Σύμφωνα με το μύθο, μετά το θάνατο του Galgano, αμέτρητοι είναι εκείνοι που προσπάθησαν να κλέψουν το ξίφος. Στο εκκλησάκι μπορεί κανείς να δει αυτό που λέγεται ότι είναι τα μουμιοποιημένα χέρια ενός κλέφτη που επιχείρησε να κλέψει το ξίφος αλλά τελικά, ως εκ θαύματος, τον ξέσκισαν άγριοι λύκοι.

Τα ερείπια του αβαείου Saint Galgano

Το σπαθί θεωρούνταν για χρόνια ψεύτικο, αλλά πρόσφατες μελέτες και μετά από εξετάσεις τόσο στο ξίφος όσο και στα χέρια, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μέταλλο και το ύφος του σπαθιού χρονολογούνται από τα τέλη του 1100 με αρχές του 1200. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι ο αγγλικός θρύλος του Εξκάλιμπερ μπορεί και να προήλθε από τον Guidotti.

Σήμερα, το σπαθί έχει τοποθετηθεί σε μια προθήκη για να προστατευτεί από τις προσπάθειες μερικών να το αφαιρέσουν από τον βράχο. Μάλιστα μια από αυτές απόπειρες είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει το σπαθί.

Αν τελικά γεννηθεί ο πραγματικός βασιλιάς της Αγγλίας πλέον δεν πρέπει απλά να δοκιμάσει να αφαιρέσει το σπαθί απ' τον βράχο αλλά να σπάσει αρχικά και την προθήκη.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts