Συνετρίβη μαλαισιανό Boeing με 295 επιβαίνοντες στην Ουκρανία - Πληροφορίες για κατάρριψη (video)

Ένα επιβατικό αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας συνετρίβη στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγές της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία, πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ, ενώ την ίδια πληροφορία μετέδωσε το Associated Press. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος μετέφερε 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

"Οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα είναι νεκροί", έγραψε ο σύμβουλος του υπουργειου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γκερασένκο, στη σελίδα του στο Facebook.

Πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας μετέδωσε πως το αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο όταν ήταν αναμενόμενο και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή. Ένα μέρος της περιφέρειας του Ντονέτσκ ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Η εταιρεία Malaysia Airlines επιβεβαίωσε πριν από λίγο μέσω ανάρτησής της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «έχασε κάθε επαφή» με το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH 17 από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ.

Η εταιρεία ανέφερε ότι υποστηρίζει ότι η τελευταία επαφή που είχε με το αεροσκάφος της ήταν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο, καθώς σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες δεν είχε περάσει στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, αλλά συνετρίβη στα κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Λίγο νωρίτερα τόσο η Malaysia Airlines όσο και το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας ανέφεραν ότι δεν είχαν ακόμη πληροφορίες πως μαλαισιανό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ουκρανία.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts