Η κάμερα ενός drone εντόπισε τον κροκόδειλο [video]

Ένα νέο βίντεο με τον Σήφη, τον κροκόδειλο που εμφανίστηκε σε λίμνη του Ρεθύμνου στην Κρήτη αναρτήθηκε χθες στο YouTube.  Το  βίντεο ανήκει στον Νίκο Σαράντο και γυρίστηκε με μικρό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Το μικρό αεροσκάφος εντόπισε τον Σήφη κρυμένο πίσω από ένα θάμνο. Στη θέα του drone, ο κροκόδειλος ανοίγει το στόμα του για να φοβήσει το ενοχλητικό ιπτάμενο αντικείμενο και ετοιμάζεται να αποχωρήσει για παν ενδεχόμενο.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως ενδέχεται να περάσουν μέχρι και δύο μήνες έως ότου ολοκληρωθεί επιτυχώς η επιχείρηση παγίδευσης του κροκόδειλου, ο οποίος βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ως δόλωμα χρησιμοποιούνται κοτόπουλα.

Παράλληλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί πλέγματα σε διάφορα σημεία της λίμνης ώστε να εντοπιστεί το ερπετό.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην επιχείρηση θα συμμετέχουν ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, καθώς και άνδρες της ΕΜΑΚ και του δασαρχείου Ρεθύμνου.

Εντωμεταξύ, ειδικοί από την Αυστρία που εξέτασαν βίντεο τις προηγούμενες μέρες εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανή η παρουσία δύο κροκοδείλων στην περιοχή, ενός αρσενικού και ενός θηλυκού.

Τα κλουβιά-«φάκες» που έχουν τοποθετηθεί στα νερά της λίμνης προς το παρόν δεν τον έχουν προσελκύσει, ενώ καθημερινά στο σημείο καταφθάνουν πολλοί άνθρωποι και τουρίστες με πούλμαν για να δουν ή και να φωτογραφίσουν το αξιοθέατο.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts