Malaysia Airlines: Αλλάζει όνομα για να ξορκίσει το κακό και να αποφύγει την καταστροφή

Μια ατυχία είναι λογικό να συμβεί κάποια στιγμή, αλλά δύο μέσα σε έξι μήνες πάνε πάρα πολύ. Οι ταξιδιώτες έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη προς τις μαλαισιανές αερογραμμές. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η εταιρεία οδεύει με ταχύτατους ρυθμούς προς την καταστροφή, γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι της αποφάσισαν να δράσουν. 

Το σχέδιο που έχουν ετοιμάσει προβλέπει αλλαγή ονόματος. Η Malaysia Airlines εξετάζει διάφορες λύσεις, αλλά η μετονομασία θεωρείται ως μία από τις πιθανότερες, καθώς οι μνήμες δεν μπορούν να σβήσουν. Και πώς να γίνει άλλωστε, όταν με τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 στην Ουκρανία στις 17 Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 289 άτομα και με την εξαφάνιση της ΜΗ370 στις 8 Μαρτίου αγνοούνται 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. 

Παράλληλα, η εταιρεία αναζητά επενδυτές έτσι ώστε να ξαναχτιστεί από τα… συντρίμμια της. Μάλιστα, οι ιθύνοντες σκοπεύουν να αλλάξουν και προορισμούς. Το σχέδιο καθοδηγείται από τη μαλαισιανή κυβέρνηση, η οποία και διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας των 20.000 εργαζομένων, που μεταφέρει περί τους 50.000 επιβάτες τη μέρα. 

«Ως αεροπορική εταιρεία η Malaysia Airlines έχει γίνει δύο φορές αιτία θρήνου φέτος, αλλά θα ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία και θα επανέλθουμε δριμύτεροι», δηλώνει σε συνέντευξή του στην Telegraph, ο εμπορικός διευθυντής της Malaysia Airlines, Χιου Ντάνλιβι, πεπεισμένος ότι η εταιρεία θα «ανακάμψει πιο δυνατή» από την κρίση. «Υπάρχον διάφορες εναλλακτικές στο τραπέζι, αλλά όλες περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός αερομεταφορέα που με σκοπό τη νέα εποχή για μας και άλλες αεροπορικές εταιρείες», σημειώνει στην εφημερίδα. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts