Ετσι το Malaysian Airlines MH17 καταστράφηκε σε 12 δευτερόλεπτα.

Έχουμε όλοι ακούσει για τη θλιβερή τραγωδία που έπληξε την πτήση MH17,το αεροπλάνο συνετρίβη καθώς το περιστατικό στοίχισε τη ζωή σε 298 επιβάτες. Τώρα που έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν όλοι από το σοκ πλανάται το ερώτημα  τι προκάλεσε τη συντριβή.

Η πιο πιθανή και λογική ιστορία είναι με πύραυλο εδάφους-αέρος. Λέγεται ότι ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε ήταν σοβιετικής κατασκευής o BUK launcher Mh17.

Το πυραυλικό σύστημα BUK δημιουργήθηκε το 1979 από τη Σοβιετική Ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ  ακόμη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στη ρωσική γλώσσα »BUK» σημαίνει «οξιά». Το πυραυλικό σύστημα BUK αποτελείται από τέσσερις πυραύλους που ενσωματώνονται σε ένα πικάπ  τοποθετείται σε ένα ερπυστριοφόρο όχημα και ένα ξεχωριστό όχημα φέρνει τα ραντάρ στο παιχνίδι. Το πυραυλικό σύστημα BUK είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι 70 κιλά πυρηνικών κεφαλών που είναι ιδιαίτερα εκρηκτικές και είναι ικανό να εκτοξεύσει πυραύλους που μπορεί να χτυπήσουν στόχους σε ύψος μέχρι και 75.000 πόδια

Το πυραυλικό σύστημα BUK απαιτεί 5 λεπτά για να ζεσταθεί και 12 λεπτά για να φορτώσει εκ νέου. Πόσο καιρό παίρνει για να φτάσει στον στόχο του; 12 δευτερόλεπτα και το ποσοστό kill είναι 90-95%. Σύμφωνα με τους ειδικούς αν το MH17 συνετρίβη εξαιτίας των BUK τότε θα πρέπει να εξξεράγει 20 μέτρα μακριά από το αεροπλάνο. Η έκρηξη θα είχε ως αποτέλεσμα την ανάφλεξη του καυσίμου που βρισκόταν πάνω στο αεροπλάνο και αυτο ολοκλήρωσε την  καταστροφή. 

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή αλλά ανώτερος Άμυνας? «Οι πύραυλοι BUK) μπορεί να είναι και εμπρηστικοί ανάλογα με το στόχο η μπορούν να κόψουν ένα αεροσκάφος στη μέση». 
Ομάδα Μολων Λαβε

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts