Ο Πούτιν έξω απ" τα δoντια: Το ΝAΤΟ είναι εxθρός μας και θα πάρει απάντηση

Έκτατο συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε ο Πρόεδρος Πούτιν χθες το βράδυ στη Μόσχα, ομολογώντας ότι η χώρα του βάλλεται από την επικίνδυνη προσέγγιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα. Με την αποκαλυπτική εισήγησή του που προβλήθηκε ζωντανά, ο Πούτιν αποφάσισε να κατονομάσει απερίφραστα τον εχθρό της Ρωσίας αλλά και κάθε χώρας που επιθυμεί να διατηρήσει την εθνική της κυριαρχία. 


Η δημιουργία ΝΑΤΟικών στρατιωτικών υποδομών στα ρωσικά σύνορα δεν είναι για λόγους άμυνας αλλά ένα επιθετικό “όπλο” και μια ανάπτυξη του αμερικανικού επιθετικού συστήματος εκτός των ΗΠΑ.
Θα παράσχουμε μια επαρκή και καλά υπολογισμένη απάντηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ρωσικά σύνορα έχοντας λάβει υπόψιν την εγκατάσταση μιας παγκόσμιας πυραυλικής αρχιτεκτονικής και την οικοδόμηση ενός οπλοστασίου με συστήματα υψηλής ακρίβειας κατευθυνόμενων όπλων.

“Δε μας ενδιαφέρει τι λένε οι δυτικοί εταίροι μας, εμείς βλέπουμε τι συμβαίνει. Το ΝΑΤΟ οικοδομεί τις δυνάμεις του στη Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής. Οι επιχειρησιακές και πολεμικές εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους συνέχεια κλιμακώνονται”
Η ίδια η έννοια της εθνικής κυριαρχίας δεν είναι αρεστή. Χώρες οι οποίες προσπαθούν να ασκήσουν ανεξάρτητη πολιτική ή απλά να αντισταθούν στα συμφέροντα τρίτων, γίνονται στόχοι αποσταθεροποίησης.
Απόπειρες αποσταθεροποίησης της πολιτικο-κοινωνικής κατάστασης της Ρωσίας και επιθέσεις στα ευάλωττα σημεία της και στο μαλακό της υπογάστριο έχουν ήδη γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται. Οι δυτικοί προσπαθούν να δώσουν μια αρνητική εικόνα της Ρωσίας, ώστε τα προβλήματα να λύνονται προς όφελος άλλων χωρών

Ο επικαλούμενος διεθνής ανταγωνισμός περικλείει τη χρήση εργαλείων σε τομείς όπως η οικονομία και η πολιτική. Υπηρεσίες ασφαλείας, σύγχρονες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών και διαπλοκές με τις ΜΚΟ μαριονέτες τους, είναι ο λεγόμενος ήπιος πόλεμός τους.Προφανώς, ορισμένες χώρες έχουν αυτή τη θεώρηση της δημοκρατίας.
Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία έχει το πλεονέκτημα να μην είναι μέλος της οποιαδήποτε Συμμαχίας.

Οποιαδήποτε συμμαχία με χώρες- μέλη σημαίνει απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας τους και μη εναρμόνιση με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε αμφιλεγόμενα ζητήματα “διευθετούνται μόνο με διπλωματικά μέσα και κανένα άλλο κράτος δεν θα έχει ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας”
Oι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για άσκηση πίεσης σε ασθενέστερες χώρες, στη Ρωσία δεν θα περάσουν.
 Η υπομονόμευση αυτή είναι απαράδεκτη.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts