Τα «railgun» των ηλεκτρομαγνητικών του ΠΝ των ΗΠΑ στο κατάστρωμα του USS Millinocket! (vid)

Πρωτότυπα πολυσυζητημένη ηλεκτρομαγνητικών railguns του Ναυτικού των ΗΠΑ παρουσιάστηκαν  αυτή την εβδομάδα. Η νέα τεχνολογία, ικανό να εκτοξεύσει βλήματα σε ποσοστό μέχρι και 5.600 μίλια ανά ώρα, έχει οριστεί να φέρει επανάσταση στο Ναυτικό πόλεμο!

Το Πολεμικό Ναυτικό των δύο δοκίμασε τα  πρωτότυπα railgun στο κατάστρωμα του USS Millinocket στο Σαν Ντιέγκο, που αναπτύχθηκε από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών.Τα όπλα υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποίησαν  ηλεκτρικό παλμό που δημιουργεί μια ηλεκτρομαγνητική δύναμη για να ωθήσει ένα βλήμα

Εκτός από τη συμπλήρωση ή αντικατάσταση των παραδοσιακών πυροβολικού επί των πλοίων του Ναυτικού, railguns προσφέρουν επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα τιμής έναντι των συμβατικών πυραύλων.

Τα βλήματα Railgun πιστεύεται να κοστίσουν περίπου $ 25.000 ανά μονάδα – 100 φορές λιγότερο από ό, τι τα παραδοσιακά βλήματα, σύμφωνα με τον υποναύαρχο Matthew Klunder, Επικεφαλής των Ναυτικών Ερευνών.

«Έχουμε μόνο τόσες πολλές [πυραύλων] στα πλοία μας. Μπορώ να βάλω εκατοντάδες και εκατοντάδες από αυτά τα βλήματα για τα πολεμικά πλοία μας με το σύστημα αυτό το όπλο », είπε.

Το μειονέκτημα με την τρέχουσα τεχνολογία railtech είναι μικρότερη εμβέλεια του βλήματος, περίπου 110 μίλια, όπως τα συμβατικά βλήματα μπορούν ακόμα να ταξιδέψει περίπου δύο φορές πιο μακριά, είπε Klunder.

«Πιστεύουμε ότι είναι μέρος του μέλλοντός μας», είπε. «Και νομίζουμε ότι πραγματικά πρόκειται να κάνει τους αντιπάλους μας πολύ, πολύ νευρικό και στο μέλλον.» 

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της railguns είναι η απουσία δυνητικά επικίνδυνες προωθητικά. Σύμφωνα με τον John Perry των BAE Systems, η οποία ανατέθηκε η σύμβαση το πρωτότυπο που έχει επιλεγεί από το Ναυτικό των ΗΠΑ, ότι θα μπορούσε να κάνει στο μέλλον πολεμικά πλοία πιο ασφαλή για τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο πλοίο τους.

«Αυτό σημαίνει ότι οι ναυτικοί δεν έχουν πλέον να χειριστεί ωστικά φορτία και τα θέματα της ασφάλειας και της ευθύνης που σχετίζονται με αυτό», δήλωσε ο Perry.

Τα νέα railguns ταιριάζει στην τρέχουσα τρεις άξονες το σχέδιο του Ναυτικού για να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του, το οποίο περιλαμβάνει την αναβίωση πυραύλων δυνατότητα μεγάλου βεληνεκούς της χάνονται μετά την αποχώρηση του 600 μιλίων φάσμα του συστήματος (Tomahawk Anti-Ship) πυραύλων. Αμυντικά οι πύραυλοι θα ήταν πιθανό να αντικατασταθούν ή να ενισχύεται από το πλοίο με βάση τα λέιζερ, ενώ railguns θα συμπληρώσει (αλλά όχι  και να αντικαταστήσουν ) τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Παρά τις όποιες αδυναμίες, το κύριο πλεονέκτημα της railgun θα είναι η άνευ προηγουμένου κινητική ταχύτητα του βλήματος, το οποίο είναι έξι φορές πιο γρήγορα από μια σφαίρα που τροφοδοτούνται από ένα πρότυπο του περιστρόφου και αποδίδει 32 megajoules ενέργειας. railgun.si

«Κυριολεκτικά είναι σαν μια τεράστια αμαξοστοιχία  να περάσει από το τείχος που είναι λίγα μέτρα αριστερά μου πάνω από 100 μίλια την ώρα. , δήλωσε ο Klunder.

Εν αναμονή των αναπτύξεων railgun, στο Πολεμικό Ναυτικό  υπάρχουν σκάφη που  είναι ικανά να παράγουν την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία τους – ότι είναι νεότερο και μεγαλύτερο Καταστροφέας κατηγορίας της Αμερικής, η Zumwalt. Τρεις DDG-1000 Zumwalt σκάφη κατηγορίας θα ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια.

Το Πολεμικό Ναυτικό προβλέπει ότι railguns θα μπορούσε να ξεδιπλώσει το συντομότερο το 2017, και σχεδιάζει να τοποθετήσετε ένα πρωτότυπο στο κατάστρωμα ενός σκάφους που βρίσκεται  εν πλω  για περαιτέρω δοκιμές.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts