Η πρώτη μελέτη για την πτήση ΜΗ370 δείχνει ένοχο τον πιλότο [ΕΙΚΟΝΕΣ].


Η πρώτη μελέτη που προσπαθεί να εξηγήσει βάσει των δεδομένων και της επιστημονικής γνώσης το μυστήριο της πτήσης ΜΗ370 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, καταλήγει στο συμπέρασμα πως υπεύθυνος για ό,τι συνέβη ήταν ο πιλότος. Τα ίχνη του αεροπλάνου της Malaysia Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο με 239 επιβάτες χάθηκαν και έκτοτε δεν έχει εντοπιστεί τίποτα και πουθενά, παρόλο που βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτόγνωρες επιχειρήσεις παγκοσμίως, με τη συμμετοχή πολλών κρατών και υπό την καθοδήγηση της Αυστραλίας. 

Ο Zaharie Ahmad Shah, ο πιλότος του αεροπλάνου

Ο Ewan Wilson, ερευνητής από τη Νέα Ζηλανδία με μεγάλη εμπειρία σε αεροπορικά δυστυχήματα, ανακοίνωσε τα συμπεράσματα της έρευνάς του στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο Μαλαισιανός πιλότος Zaharie Ahmad Shah έκλεισε την παροχή οξυγόνου στην καμπίνα του αεροπλάνου περίπου 4 ώρες πριν αυτό χαθεί. Όσοι από τους επιβάτες κοιμόντουσαν και δεν αντιλήφθησαν ότι απελευθερώθηκαν οι μάσκες οξυγόνου, πέθαναν σχεδόν ακαριαία, ή τουλάχιστον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή εκείνη, καθώς συμφωνα με τους γιατρούς, αρχικά έπεσαν σε σύντομης διάρκειας κώμα. Όσοι ήταν ξύπνιοι και φόρεσαν τις μάσκες, έζησαν περίπου 20 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια λιποθύμησαν, έπεσαν σε κώμα και πέθαναν. 
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως με τον πιλότο. Φαίνεται πως είχε φροντίσει ίσως με κάποια έξτρα συσκευή να έχει αρκετό οξυγόνο, τόσο ώστε να μείνει στη ζωή περίπου για τέσσερις επιπλέον ώρες. Ο ερευνητής υπολογίζει πως είχε κλειδώσει έξω τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους και βρισκόταν μόνος στην καμπίνα όταν έθεσε το σχέδιό του σε εφαρμογή. 

Στη συνέχεια, υποστηρίζει ο Νεοζηλανδός, άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους και το προσθαλάσσωσε σχετικά «ομαλά», έτσι που να μην συντριβεί και διαμελιστεί. Το αεροπλάνο - φάντασμα, με τους 239 νεκρούς επιβάτες βυθίστηκε ολόκληρο σε κάποιο σημείο του αχανούς Ινδικού Ωκεανού. 
Αυτό που δεν εξηγεί η έρευνα του Ewan Wilson είναι το γιατί ο πιλότος προέβη σε μια τέτοια πράξη, κάτι που θα απαντηθεί ακόμα πιο δύσκολα και από το τι συνέβη τελικά στο αεροπλάνο.

Η περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό όπου πιστεύεται πως έπεσε το αεροπλάνο: 

Όλα τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για το τι συνέβη στην πτήση ΜΗ370: 

Να εξερράγη, να προσγειώθηκε ή να προσθαλασσώθηκε σε άγνωστο μέρος ή να το «απήγαγαν» αεροπειρατές...

πηγη
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts