''Πόρτα'' στα κρασιά και στα αυτοκίνητα ετοιμάζεται να ρίξει ο Πούτιν.


Επέκταση του εμπάργκο στις εισαγωγές κρασιών από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) είναι πολύ πιθανόν να αποφασίσει σήμερα ή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν.

Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι σχετικές πληροφορίες (που δεν φαίνεται να είναι σε γνώση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης) είναι γνωστές στο Ρουμάνο επίτροπο Γεωργίας Ντ. Τσιόλος από την περασμένη Τετάρτη. Η κατάσταση αναμένεται να εξεταστεί αναλυτικά στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η Μόσχα, πάντως, απείλησε χθες κι επισήμως να επιβάλει πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που οι δυτικές χώρες λάβουν επιπλέον κυρώσεις εναντίον της. Απόλυτα σαφής ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, είπε: «Εχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η Ρωσία δεν είναι υπέρ της ρητορικής των κυρώσεων και άλλωστε δεν τις ξεκίνησε αυτή. Ομως σε περίπτωση που οι εταίροι μας συνεχίσουν τις αντιπαραγωγικές και καταστροφικές πρακτικές, εξετάζεται η λήψη επιπλέον μέτρων». Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Vedomosti» φέρει τη Μόσχα να εξετάζει και το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στις εισαγωγές αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από ευρωπαϊκές και αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts