Έσερναν τους νεκρούς για να τους πετάξουν στη χαράδρα


Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το διπλό φονικό.Πώς οι 18χρονοι σκότωσαν τους δύο σωματώδεις άνδρες - Η δικαστική έρευνα θα αποσαφηνίσει ποιος από τους δύο νεαρούς πυροβόλησε τα θύματα - Το χαστούκι του Κομμάτη «εξόργισε» τους δράστες - «Παράπλευρη απώλεια» ο Επαγγελματίας Οπλίτης - Δείτε το φονικό όπλο
Προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα ζήτησαν κι έλαβαν από τον Ανακριτή Καλαμάτας στον οποίο οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι δύο 18χρονοι από τον Κάμπο Αβίας, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία των δύο φίλων στη Δυτική Μάνη.

Νωρίτερα το απόγευμα οι δύο δράστες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης έγιναν επίσημες ανακοινώσεις από τους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, όπου αποκαλύφθηκε λεπτομερώς πώς οι δύο νεαροί Παναγιώτης Μήτσος και Νίκος Μοσχανδρέου προέβησαν στο ειδεχθές διπλό έγκλημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους και αποκάλυψαν ότι πίσω από τις δολοφονίες, βρίσκονταν οικονομικές διαφορές που είχαν με τα θύματα.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης όταν τα θύματα συναντήθηκαν κοντά στη Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας με τους δράστες, για να διευθετήσουν τις οικονομικές διαφορές που είχαν και που σχετίζονταν με τα αναβολικά φάρμακα που ένας από τους δύο δράστες είχε αγοράσει από ένα από τα θύματα.

Μάλιστα, όπως προέκυψε  από τις απολογίες των δρατών, ο άτυχος δεκανέας Γιάννης Κομμάτης ήταν... «παράπλευρη απώλεια»! 

Οι δράστες είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο.

Όμως, στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι ήθελε να δείξει στα θύματα ένα γρήγορο αυτοκίνητο το ποίο ήταν προς πώληση, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών - Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Έπειτα από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους.

Στο σημείο αυτό ο δεύτερος 18χρονος πυροβόλησε τα θύματα με κυνηγετικό όπλο, ενώ μετά τους φόνους, οι δράστες μετέφεραν τη μηχανή των νεκρών σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου την Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, ο οποίος είχε την οικονομική διαφορά με το 26χρονο θύμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.

Επίσης, από την αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, επτά κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου καθώς και το αγροτικό όχημα, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45 mm , φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και 6,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν δύο  τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.

Οι δύο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και επιπλέον παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών για τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η ποσότητα κάνναβης, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες, τις οποίες συνδράμει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.


Το φονικό όπλο
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts