Το Σεπτέμβρη η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η κυβερνητική... ασπιρίνη στον ετοιμοθάνατο φορολογούμενο


“ Όπως ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος, αναβάλλεται για ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου, που αρχικά έπρεπε να καταβληθεί εντός του Αυγούστου 

Με... ασπιρίνες επιχειρεί η κυβέρνηση να κατευνάσει τη γενική κατακραυγή για τη φορολογική αφαίμαξη των ιδιοκτητών ακινήτων μέσω ΕΝΦΙΑ. Όπως ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος, αναβάλλεται για ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου, που αρχικά έπρεπε να καταβληθεί εντός του Αυγούστου.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η μετάθεση της πρώτης δόσης έχει στόχο να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, επισημαίνοντας ότι "αυτή την πρόταση είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες το ΠΑΣΟΚ".

Πρόσθεσε, δε, ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, που – όπως είπε – έχει συσταθεί με πρότασή του, με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.

Με την ανεργία να καλπάζει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εταίρος, εξέφρασε ικανοποίηση, υποστηρίζοντας ότι χθες "κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ".

Νωρίτερα, πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, είχε προαναγγείλει διευκρινίσεις εντός της ημέρας από την κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας στον Αnt1 για τα λάθη στον υπολογισμό του Ειδικού Φόρου Ακινήτων, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν ευθύνεται κάποιος προσωπικά, αλλά μία αλυσίδα ανθρώπων. «Δεν το έκανε το λάθος ο Σαμαράς, ούτε ο υπουργός Οικονομικών. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κάποιος δεν κοίταξε το χαρτί πριν φύγει κτλ.» υποστήριξε.

Παραδέχθηκε ότι οι πολίτες επιβαρύνονται αρκετά από τη φορολογία, επαναλαμβάνοντας πάντως την κυβερνητική ρητορική περί εξόδου από την κρίση.

"Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται κάτω από έκτακτες συνθήκες. Υπάρχει οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση και από τη βαριά φορολογία. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη βαριά φορολογία", ανέφερε.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts