Χτυπήθηκε με ρουκέτες οχηματοπομπή στο Λουγκάνσκ…Δεκάδες οι Νεκροί


Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν μια οχηματοπομπή που αποτελείτο από λεωφορεία με πρόσφυγες επλήγη από ρουκέτες στην πόλη Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της κυβέρνησης στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες. Οι αντάρτες διέψευσαν ότι προέβησαν στην επίθεση.

«Οι αντάρτες περίμεναν την αυτοκινητοπομπή και την κατέστρεψαν εντελώς. Δεν έχουμε καταφέρει να καταμετρήσουμε τα θύματα. . . δεκάδες (άνθρωποι σκοτώθηκαν)» είπε ο Λισένκο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ωστόσο ο Αντρέι Πουργκίν, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών, διέψευσε την κατηγορία της ουκρανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε πως οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται συχνά στη συγκεκριμένη περιοχή και με πυραύλους Γκραντ ρωσικής κατασκευής και με αεροσκάφη.

Ένας άλλος εκπρόσωπος των ανταρτών επίσης διέψευσε πως οι αυτονομιστές ευθύνονται για την επίθεση προκαλώντας το Κίεβο να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό και κάνουν λόγο ανοιχτά για προβοκάτσια !

Ποιός ο λόγος να χτυπήσουμε συμπατριώτες μας δηλώνουν οι Αντάρτες τη στιγμή που φεύγουν για να γλυτώσουν απο τις οβίδες του Ουκρανικού Πυροβολικού!
πηγη
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts