Στην Ταϊλάνδη τα ''βατράχια'' φτύνουν αίμα κυριολεκτικά για να πάρουν τον μπερέ.



Οι SEALs του Βασιλικού Ταϋλανδικού Ναυτικού, οργανώθηκαν το 1956 με τη βοήθεια και υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και εκπαιδεύονται κατά τα πρότυπα των Αμερικανών ίσως λίγο... πιο σκληρά και βάναυσα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω. 

Η μονάδα τους αποτελείται από 144 μαχητές. Στον στρατό τους έχουν επίσης κάποιες επίλεκτες μονάδες.

Η βασική εκπαίδευση του βατραχανθρώπου έχει διάρκεια 7 μηνών  μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η "διαβολοβδομάδα". Τι είναι αυτό; Ρωτήστε κάποιον ΟΥΚ που γνωρίζετε. Θα σας εξηγήσει. Μόνο το 30% των εκπαιδευομένων τελικά αντέχει, για να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα στάδια της εκπαίδευσης. (Σε μας πάντως στη ΜΥΚ ή ΣΥΚ όπως λέγεται σήμερα, πολύ λιγότεροι).

Στη συνέχεια ακολουθεί μία πιο εξειδικευμένη φάση εκπαίδευσης σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, με έμφαση στην διεξαγωγή ειδικών ναυτικών και αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Υπάρχει και άλλο τμήμα βατραχανθρώπων, οργανωμένο όπως οι Αμερικανοί UDTs (Underwater Demolitions Teams) δηλαδή, Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, που ασχολούνται με την υποβρύχια αναγνώριση και καταστροφή υποβρυχίων εμποδίων  προς υποστήριξη των Ταϋλανδών Πεζοναυτών και  επιχειρήσεις διάσωσης. Όλοι διέρχονται το ίδιο βασικό σχολείο. Από κει και πέρα αλλάζουν...ρότα.

Δείτε  σκηνές από την εκπαίδευσή τους στο βασικό σχολείο! Πως το βρίσκετε; Οι παλιοί βατραχάνθρωποι κάτι ξέρουν από αυτά. Δεν είμαι βέβαιος για τους νέους. Πάντως οι Ταϋλανδοί τους έχουν αλλάξει τα φώτα! Όσοι όμως τελειώνουν, είναι κομάντος!

Εγώ μόνο ένα έχω να πω:

" Όσο περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση, τόσο λιγότερο αίμα στη μάχη".

     ΟΥΚ!






































tolmwnnika
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts