Η Δικαιοσύνη τελικά δεν είναι ''τυφλή'' βλέπει και μάλιστα καλά.



Το Μνημόνιο θα αποτελέσει παρελθόν για την Δικαιοσύνη, αλλά θα συνεχιστεί για την υπόλοιπη κοινωνία. Τους μισθούς τους να αυξάνονται θα δουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί λειτουργοί καθώς από τότε θα αρχίσει η εκτέλεση των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.

Ουσιαστικά, οι αποδοχές των δικαστικών θα επανέλθουν στο επίπεδο αυτών που λάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 γεγονός που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 70 εκατ. ευρώ, ενώ όταν εγκριθούν και τα αναδρομικά τους για την τελευταία διετία (τη σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να συνυπογράψει και ο συναρμόδιος υπουργός Οικονομικών), θα υπάρξει μια επιπλέον επιβάρυνση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Οι αυξήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» αφορούν τις αποδοχές των εν ενεργεία δικαστών, εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και την αυτόματη αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων συντάξεων στους πρώην συναδέλφους τους.

Μεσοσταθμικά η αύξηση υπολογίζεται γύρω στο 25% και οι νέες (μεικτές) αποδοχές αναμένεται να κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 για τους δικαστικούς που βρίσκονται  στην κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts