Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον αμάχων στη Νέα Ρωσία


Ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ αποκάλυψε στην τηλεόραση της Deutsche Welle ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ισχυρούς βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον των ρωσόφωνων αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας, πλήττοντας ανελέητα αστικές περιοχές στη Νέα Ρωσία και θανατώνοντας καθημερινά δεκάδες αμάχους.

Η χρήση των συγκεκριμένων πυραύλων επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη από την ανταποκρίτρια του CNN Barbara Starr, η οποία επικαλέστηκε «τρεις πηγές» από το Πεντάγωνο που ανέφεραν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία βασίζονταν σε δορυφορικές εικόνες. 

Ο αξιωματούχος από την υπηρεσία Τύπου του ΝΑΤΟ, ο οποίος μίλησε στην Deutsche Welle ανέφερε επίσης ότι η πηγή των πληροφοριών του προέρχεται από τις ΗΠΑ. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις επιθέσεις με τους πυραύλους, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Η DW, η οποία δημοσίευσε τις πληροφορίες στη ρωσική και την ουκρανική ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι έχει ήδη υποβάλει επίσημο ερώτημα σχετικά με τη χρήση των βαλλιστικών πυραύλων στο Πεντάγωνο, αλλά δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση. 

Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ότι οι πύραυλοι που χρησιμοποιούνται για τον βομβαρδισμό των αυτονομιστών είναι πιθανότατα οι OTR-21 Tochka.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts