ΗΠΑ και ΕΕ έστειλαν σαμποτέρ για να κτυπήσουν το κονβόι και έστησαν μύθους για "ρωσική εισβολή"


Παιχνίδια στην πλάτη 2 εκατ. πεινασμένων κατοίκων της Ανατολικής Ουκρανίας παίζουν η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες, αρνούμενες την είσοδο στις επαναστατημένες περιοχές όπου μαίνονται οι μάχες του ρωσικού κονβόϊ με την ανθρωπιστική βοήθεια και στέλνοντας ομάδες ειδικών επιχειρήσεων να κτυπήσουν το κονβόι.

Τελικά η χθεσινη δήθεν είσοδος 70 τεθωρακισμένων οχημάτων από την Ρωσία και η "μούφα" περί βομβαρδισμού τους από το ουκρανικό πυροβολικό αποδείχθηκε ότι ήταν ένα καλοστημένο τέχνασμα απλώς για να εμποδίσουν την είσοδο του κονβόϊ στις επαναστατημένες περιοχές, κάτι που το κατάφεραν.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν με κανένα τρόπο να εφοδιαστούν οι πολίτες με τρόφιμα και φάρμακα, θεωρώντας ότι έτσι θα υπονομεύσουν την υποστήριξη του πληθυσμού στους επαναστάτες.

Και εκεί ανέλαβε το πιόνι τους, ο ολιγάρχης Π.Ποροσένκο να πει τα χθεσινά ψεύδη περί ρωσικής τεθωρακισμένης φάλαγγας που μπήκε από την Ρωσία και περί προσβολής της από το ουκρανικό πυροβολικό που κατέστρεψε μέρος αυτής!

Χαρακτηριστικο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία, ούτε ένα βίντεο, ούτε το παραμικρό ντοκουμέντο που να ενισχύει τον ισχυρισμό του Κιέβου ότι συνέβησαν αυτά που ισχυρίζονται.

Αντίθετα υπάρχουν συλληφθέντες Ουκρανοί σαμποτέρ μαζί με τα όπλα τους στα χέρια των ρωσόφωνων οι οποίοι ομολόγησαν ότι αποστολή τους ήταν να κτυ[ήσουν το κονβόϊ και να μην φτάσει ποτέ στον προορισμό του.

Αρκούσαν όμως οι ισχυρισμοί Ποροσένκο για να σταματήσει την πορεία του το κονβόϊ με την ανθρωπιστική βοήθεια και να υπάρξει κλιμάκωση στο διπλωματικό πεδίο με έκδοση καταδικαστικής-"προειδοποιητικής" ανακοίνωσης από την ΕΕ προς την Ρωσία και την κλήση του Ρώσου πρεσβευτή στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, μια ενέργεια πολύ "τραβηγμένη".

Πριν λίγο ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ Sergei Ryabkov ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ICRC) Peter Maurer "Επιτέλους να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ρωσία στο Ντόνμπας, όσο γίνεται συντομότερα".

Και βέβαια πρόκειται για μια ανθρωπιστική αποστολή που έγινε "φύλο και φτερό" από τους Ουκρανούς συνοριοφύλακες, τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ, και τον ίδιο τον Ερυθρό Σταυρό, και δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό αφού της επέτρεψαν να διασχίσει τα σύνορα, κάτι που δεν έγινε τελικώς αφού αμέσως μετά η Δύση προχώρησε σε νέες προβοκάτσιες. Εκτίθεται η ΕΕ αλλά ποντάρει στα ελεγχόμενα ΜΜΕ ότι δεν θα εξηγήσουν στον κόσμο αυτές τις "μικρολεπτομέρειες". 
Αλλά φαίνεται ότι οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε τρόπο το κονβόϊ: Χθες στην περιοχή του Λουγκάνσκ, συνελήφθησαν από τους επαναστάτες τρία άτομα του ουκρανικού στρατού που σχεδίαζαν επίθεση στη ρωσική ανθρωπιστική φάλαγγα.
Σύμφωνα με το Itar Tass, τα τρία άτομα επέβαιναν ιδιωτικού αυτοκινήτου, όπου στο πορτ-μπαγκάζ είχαν τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και τρεις βόμβες, επτά αντιαρματικές νάρκες, φορητά όπλα και ένα μεταλλικό κουτί για την αποθήκευση πυρομαχικών.
Το οπλοστάσιο ήταν κρυμμένο σε σάκους ζυμαρικών. Οι κρατούμενοι ομολόγησαν ότι και επτά άλλα άτομα με παρόμοιο οπλισμό έχουν σταλεί στην περιοχή για να εμποδίσουν τη ρωσική ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή να μεταβεί στην περιοχή που ελέγχεται από τους ρωσόφωνους.

Κατά την ανάκρισή τους, δήλωσαν, επίσης, ότι σκοπός τους δεν ήταν να σκοτώσουν τους Ρώσους, που συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή, αλλά να αναγκάσουν όλο το κομβόι της ανθρωπιστικής αποστολής να γυρίσει πίσω στα ρωσικά σύνορα.

Παραστρατιωτικές ομάδες στην περιοχή ψάχνουν για άλλες ομάδες σαμποτέρ. 
prisonplanet.gr
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts