Πολλαπλά εκτεθειμένη η κυβέρνηση από την τροπολογία - σοκ για τα media που κατατέθηκε μαύρα μεσάνυχτα στη Βουλή


Σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους εξελίσσεται η υπόθεση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να διασώσει τους καταχρεωμένους βαρόνους των media και τους ομίλους τους - και ειδικότερα τον ΔΟΛ και τον Πήγασο.
Η τροπολογία, που δημιουργεί εύλογες απορίες για τα κίνητρα και τις σκοπιμότητές της, κατατέθηκε τη νύχτα (!) της Παρασκευής στη Βουλή και επιχειρείται να ψηφιστεί άρον άρον σήμερα, ως προσθήκη σε ένα παντελώς άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Στα παρασκήνια ωστόσο έχει ξεσπάσει θύελλα, καθώς η κυβέρνηση μένει πολλαπλά εκτεθειμένη για τις υπόγειες συμφωνίες που έχει κάνει αλλά και από τα «δώρα» που σπεύδει να προσφέρει στους (καταρρέοντες) ισχυρούς της διαπλοκής, την ώρα που η ελληνική κοινωνία συνθλίβεται στις μνημονιακές μυλόπετρες. 
Η προώθηση της τροπολογίας με την υπογραφή των Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάννη Βρούτση, Δημήτρη Σταμάτη και Μάκη Βορίδη έγινε στα μουλωχτά. Απολύτως ενδεικτικό μάλιστα της βιασύνης αλλά και της μυστικότητας με την οποία μεθοδεύτηκε το όλο εγχείρημα είναι το γεγονός ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν εξέδωσε ολοκληρωμένη έκθεση!

«Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόχειρη έκθεση, η οποία προφανώς συντάχθηκε την τελευταία στιγμή.

Σκάνδαλο

Ωστόσο, και αυτό συνιστά παρανομία και σκάνδαλο, αφού απαγορεύεται η ψήφιση τροπολογιών αν δεν συνοδεύονται από  ειδική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου για τον προσδιορισμό του οικονομικού κόστους τους.

Οι 22 σελίδες της σκανδαλώδους τροπολογίας «ενσωματώθηκαν» στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του  Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι» και του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι», που είχε εισαχθεί την Παρασκευή στη Βουλή. Επρόκειτο για ένα ήσσονος σημασίας νομοσχέδιο και προφανώς οι αυτουργοί του σκανδάλου υπολόγιζαν ότι λόγω Σαββατοκύριακου αλλά και Αυγούστου η μεθόδευση θα περνούσε απαρατήρητη.

Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις εργαζομένων, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα και της αλλαγής περιεχομένου μέσων ενημέρωσης, για παράδειγμα από ενημερωτικά σε ψυχαγωγικά, με μόνο μια απλή αίτηση στο ΕΣΡ. Παράλληλα, εταιρίες που έχουν ενδοομιλική σχέση δύνανται να ανταλλάσσουν προσωπικό και άλλα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να έχει γίνει καν νομική συγχώνευση, κάτι που εξυπηρετεί απόλυτα τον ΔΟΛ και την Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα.

Επί της ουσίας

Απαράδεκτο!

Αν κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά, πλανώνται πλάνην οικτράν. Μεταξύ αυτών που τολμούν να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο σε συνεντεύξεις τους είναι και οι κύριοι Γκίκας Χαρδούβελης και Γιάννης Βρούτσης, δηλαδή οι υπουργοί των πιο σημαντικών υπουργείων, που παίρνουν αποφάσεις εις βάρος των πολλών. Ομως είναι οι ίδιοι που γυρνούν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Υπογράφουν τροπολογίες, όπως η συγκεκριμένη, που παρέχουν ειδικά προνόμια στους λίγους (στους καταχρεωμένους ομίλους μέσων μαζικής ενημέρωσης). Ετσι, νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό, το περί δικαίου αίσθημα και τη διαφάνεια.
Και μέσα σε όλα αυτά υπονομεύουν και κάποιες σωστές ρυθμίσεις που αφορούν τις διαφημιστικές εταιρίες. Σε κάθε περίπτωση και υπό κάθε έννοια, η τροπολογία περιέχει φωτογραφικές διατάξεις (που έχει πληρώσει πολλάκις ο Τύπος) και δεν δικαιολογεί με τίποτα το κατεπείγον της υπόθεσης.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts