Πέθανε ο "Σαγόνιας" του Τζέιμς Μποντ


Σε ηλικία 74ων ετών έφυγε από τη ζωή μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες της σειράς των ταινιών Τζέιμς Μποντ, ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Κέιλ ο άνθρωπος που ενσάρκωσε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» δίπλα στον Ρότζερ Μουρ, τον χαρακτήρα του «Σαγόνια».
Ο Κέιλ όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Κέλι Σάντσες, πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Φρέσνο, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ρίτσαρντ Κέιλ πέθανε στο Saint Agnes Medical Center, όπως είπε η εκπρόσωπος χωρίς να αποκαλύψει την αιτία θανάτου, επικαλούμενη το ιατρικό απόρρητο του ασθενούς.


Ο γιγαντόσωμος επιβλητικός Κέιλ με ύψος περίπου 2,20 μέτρα ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους κακοποιούς στην ιστορία των ταινιών του πράκτορα 007, παίζοντας το 1977 στη μεγάλη επιτυχία « Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και στο «Moonraker» του 1979 και τις δυο φορές στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ.

«Ήταν ένας πολύ πιστός φίλος και πελάτης για πάνω από 35 χρόνια, ένας καταπληκτικός σύζυγος και πατέρας. Δεν ήταν μόνο ένας γίγαντας ηθοποιός, αλλά και ένας γίγαντας άνθρωπος», δήλωσε ο Στιβ Στίβενς ατζέντης του Κίελ.

Ο ίδιος είπε ότι ο ηθοποιός είχε αποτραβηχτεί από την υποκριτική εξ αιτίας ενός ατυχήματος με φορτηγό πριν από μερικά χρόνια που του προκάλεσε δυσκολίες στο περπάτημα. Παρέμεινε όμως ενεργός στο «κύκλωμα» των φανατικών οπαδών του Τζέιμς Μποντ υπογράφοντας χιλιάδες αυτόγραφα.


Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts