Η αρχαιότερη σφαγή μεταξύ ανθρώπων που έχει ανακαλυφθεί ποτέ

Απολιθώματα μιας άγριας συμπλοκής ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων βρέθηκαν 30 χιλιόμετρα δυτικά της λίμνης Τουρκάνα στην Κένυα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν 27 άταφους σκελετούς ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών κάτω των έξι ετών, οι οποίοι είχαν εξοντωθεί με διάφορα φονικά αντικείμενα, ρόπαλα, βέλη, πέτρινα εργαλεία κ.ά.


 Το περιστατικό χρονολογείται πριν από 10.000 χρόνια. Πρόκειται για τα αρχαιότερα ευρήματα οργανωμένης και βίαιης συμπλοκής που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Δεν βρέθηκαν σκελετοί εφήβων με τους επιστήμονες να κάνουν διάφορες εικασίες.

«Το πρόσφατο αλλά και παλαιότερο παρελθόν του ανθρώπου είναι γεμάτο από τέτοιες ακραία βίαιες συμπεριφορές. Όμως η ανακάλυψη ενός τέτοιου συμβάντος την εποχή των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών μας αιφνιδίασε, είναι μια έκπληξη» αναφέρει η Μάρτα Μιραζόν Λαρ παλαιανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Οι πρώτες μελέτες των ευρημάτων δείχνουν ότι τα θύματα της επίθεσης ήταν είτε ενήλικα άτομα είτε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών γεγονός που προκαλεί απορίες. «Το αν οι έφηβοι της ομάδας που δέχτηκε την επίθεση κατάφεραν να ξεφύγουν ή αν αιχμαλωτίστηκαν είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ» αναφέρει η Λαρ.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts