Η Ρωσία προετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια για τον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο

Σύμφωνα με  έγκυρους αναλυτές η Ρωσία  εξοπλίζεται πυρετωδώς εδώ και δύο χρόνια  για ένα ενδεχόμενο παγκόσμιο πόλεμο,  κάτι που είναι κοινό μυστικό όχι μόνο στις υπηρεσίες πληροφοριών αλλά και στον απλό λαό, αναφέρει σχετική ανάλυση έμπειρων γεωπολιτικών επιστημόνων .


Η στάση των ΗΠΑ, η συνεχή συσσώρευση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και στην Βαλτική και κυρίως το δόγμα της δύσης , επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις αυτές. Αργά η γρήγορα τα ρωσικά και τα αμερικανικά συμφέροντα θα «κονταροχτυπηθούν» με έπαθλο τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια, η πολιτική κατεύθυνση της Ρωσίας έχει αλλάξει λόγω της πολιτικής που έχει υλοποιήσει η νυν ηγεσία . Η ίδρυση της ευρασιατικής τελωνειακής ένωσης, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα ενός ανεξάρτητου εξωτερικού οικονομικού χώρου, σε συνδυασμό με την κρίση που «σιγοβράζει» στις ΗΠΑ λόγω και του πετρελαίου, ανεξαρτητοποιούν την  Ανατολή από το δυτικό οικονομικό σύστημα..

Οι  τεραστίων  διαστάσεων οικονομικές συμφωνίες με την Κίνα και την Ινδία, στο οικονομικό , εμπορικό και ενεργειακό και αμυντικό τομέα, «γεννούν» το αντίπαλο δέος  στο δυτικό σύστημα «παγκόσμιας τάξης».

Ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια εντατικά για έναν πόλεμο ο οποίος θα κρατήσει επί μακρόν . Ο κρατικός προϋπολογισμός για τα επόμενα δύο χρόνια, υποδηλώνει μια τρομερή  αύξηση των αμυντικών  δαπανών.

Έτσι, η Ρωσία θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την Κίνα ευρισκόμενη μαζί στην δεύτερη θέση στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αμυντικές δαπάνες. Μόνο για το επίσημο μέρος του προγράμματος για το ρωσικό στρατό κατά τα επόμενα 6 χρόνια θα κατασκευαστούν:

Πολεμικά αεροσκάφη


600 αεροσκάφη όλων των τύπων έχει σχεδιαστεί να κατασκευασθούν έως το 2020-23. Αύξηση δηλαδή του αριθμού των αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά 50%. Ποιοτικό άλμα αψηφά τον υπολογισμό, με μαχητικά αεροσκάφη αιχμής όπως τα T-50, Su-35, Su-34, MiG-29K, κλπ.

Μαχητικά ελικόπτερα

Σύμφωνα με τα σχέδια του γενικού επιτελείου θα κατασκευαστούν περίπου 700 τύποι μαχητικών ελικοπτέρων. Αύξηση κατά 150%.

Άρματα μάχης

Θα κατασκευασθούν όχι περισσότερα από 2300 άρματα μάχης, από τα οποία το σύγχρονο άρμα T-90Α, θα παραχθεί σε περίπου 600 μονάδες και τα υπόλοιπα θα αφορούν το νέο άρμα ΑΡΜΑΤΑ.

Πολεμικός στόλος

Τώρα κατασκευάζονται 123  μονάδες επιφανείας όλων των τύπων. Ποιοτική και ποσοτική αύξηση του αριθμού του στόλου κατά περίπου 25%. Συμπεριλαμβανομένων των 4 αεροπλανοφόρων, και των νέων Αντιτορπιλικών «Leader», Φρεγατών που φέρουν πυραύλους Cruise.

Στόλος υποβρυχίων

16 σύγχρονα υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων + 7 πυρηνικά στρατηγικά υποβρύχια τύπου «Borey» (τώρα στις τάξεις του ρωσικού ΠΝ υπηρετούν 75 υποβρύχια, κυρίως παλαιού τύπου).

Ποιοτικό άλμα

Εκτός από τους ποσοτικούς δείκτες, συγκρίσιμο μέγεθος αποτελεί νέα ανώτερη σύγχρονη δομή των μοιρών της πολεμικής αεροπορίας με νέα 5ης γενεάς αεροσκάφη, με παράλληλη αύξηση του επιπέδου ποιότητας του εξοπλισμού.



Οι 10 νέες μονάδες αεράμυνας με αντιπυραυλικά συστήματα S-500, τα  28 συντάγματα με αντιπυραυλικά συστήματα S-400, τα 2.500 νέα άρματα μάχης τύπου «Αρμάτα» αποτελούν ένα μέρος της λίστας των νέων συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας που θα ενταχθούν στο ρωσικό οπλοστάσιο.

Επιθετικός στρατιωτικός προϋπολογισμός

Υπενθυμίζεται ότι ο εγκριθείς προϋπολογισμός αφορά το 35% του συνολικού προϋπολογισμού των δαπανών του κράτους (όχι μόνο στο στρατιωτικό τομέα) και έχει ταξινομηθεί ως «μυστικός». Ο επανεξοπλισμός του ρωσικού στρατού βάση προγράμματος μέχρι το 2020 είναι ίσως το μόνο επίσημο μέρος.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Στάλιν έχτισε παντού εργοστάσια ζυμαρικών και τρακτέρ, για στρατιωτικούς λόγους. Από τα εργοστάσια αυτά, αυτά που παρήγαγαν ζυμαρικά μπορούσαν να παράγουν και πυρομαχικά, και αυτά που κατασκεύαζαν τρακτέρ είχαν σχεδιαστεί για την παραγωγή των αρμάτων μάχης.

Το γεγονός ότι το μυστικό της ανάπτυξης νέων οπλικών συστημάτων βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης υποδεικνύει και το γεγονός της ξαφνικής επανεμφάνισης διηπειρωτικών πυραύλων που θα μεταφέρονται από τρένα και πάλι στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης οι πύραυλοι του αντιαεροπορικού συστήματος «Club-K» είναι τοποθετημένοι όχι μόνο επί τρένων, αλλά και σε πολιτικά πλοία ή μπορεί να είναι μεταμφιεσμένοι ως ένα συνηθισμένο κοντέινερ . Όσον αφορά την πυρηνική έκδοση του πυραύλου αυτού, κάθε πληροφορία θεωρείται απόρρητη.

Προετοιμασία του προσωπικού για μελλοντικό πόλεμο

Ήδη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στη Μόσχα στα τέλη του 2014, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου για την Υπεράσπιση του κράτους. Είναι αξιοσημείωτο ότι το κέντρο αυτό ( G.H.Q.) δεν θα εκτελεί χρέη του Γενικού Επιτελείου, αλλά θα αποτελεί ένα εθνικό κέντρο διοίκησης όλου του κράτους.

Το Γενικό Επιτελείο θα είναι μόνο ένα από τα τμήματά του. Στην ουσία θα είναι ένα πολιτικό  οικονομικό κέντρο και στρατιωτικό κέντρο για όλη την αχανή επικράτεια , κατά την  διάρκεια πιθανών εχθροπραξιών. Φυσικά,  θα αποτελεί και ένα οικονομικό κέντρο της Ρωσίας από το οποίο θα αποστέλλονται ανάλογες οικονομικές εντολές.

Όσον αφορά την πολιτική, όπως φαίνεται, αυτή η δομή έχει σχεδιαστεί για τη διάρκεια ενός μελλοντικού πολέμου με την στενή σημασία του όρου».

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις κινήσεις του ΝΑΤΟ , την συριακή κρίση, την τουρκική επεκτατικότητα , την εμπλοκή προσφάτως της Σ.Αραβίας , τα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο και το ζήτημα της Λιβύης ,  δεν αφήνουν περιθώρια για συμβιβασμούς. Καιρός γαρ εγγύς.
πηγη
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts