Στα δύο μέτρα από την ακτή των Ιμίων έφτασαν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις στην περιοχή των Ιμίων και γίνεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρη η προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει ένταση και πιθανώς τετελεσμένα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.


Δημοσίευμα της ηλεκτρονική έκδοσης της Aksam (με πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Doğan), μεταδίδει ότι σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής πλησίασε, στις 11:05, στα δύο μέτρα από την ακτή της βραχονησίδας. Παρέμεινε εκεί περίπου δέκα λεπτά, στη διάρκεια των οποίων το πλήρωμα φωτογράφισε και μαγνητοσκόπησε τα νησιά. Σκάφος του ελληνικού Λιμενικού βρισκόταν σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου –όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης– και κατέγραφε τη δραστηριότητα.

Η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής Sözcü, μεταδίδει, ότι ενώ περνούσε από τις βραχονησίδες των Ιμίων το ενεργειακό πλοίο με το όνομα «Yasinbey», παρατηρήθηκε ότι κινητοποιήθηκε το ελληνικό σκάφος. Όταν το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή, κατευθύνθηκε προς τις βραχονησίδες και προς το «Yasinbey», το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω.

Από την πλευρά της, πάντως, η Αθήνα διαψεύδει ότι υπήρξε σχετικό περιστατικό, κάνοντας λόγο για συνέχιση της τουρκικής προπαγάνδας.
πηγη
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts