Ο δολοφόνος που «καθάριζε» μόνο εγκληματίες, ακόμη και τον πατέρα τον μαχαίρωσε 22 φορές και του ξερίζωσε την καρδιά..

Ο Πέδρο Ροντρίγκες Φίλιο έχει χαρακτηριστεί ως ο «κατά συρροή δολοφόνος των κατά συρροή δολοφόνων» γιατί σκότωνε εγκληματίες. Εκτιμάται ότι αφαίρεσε πάνω από εκατό ανθρώπινες ζωές. 
Οι εβδομήντα έχουν επιβεβαιωθεί με αδιάσειστα στοιχεία Αυτό που εξέπληξε τις διωκτικές αρχές ήταν ότι ένα από τα θύματα του ήταν ο πατέρας του. Ο Φίλιο γεννήθηκε το 1954 σε μια φάρμα στην Βραζιλία. Το κεφαλάκι του ήταν τραυματισμένο επειδή ο πατέρας του χτυπούσε την μητέρα του, όσο ήταν έγκυος. 

Η σωματική κακοποίηση μητέρας και γιου συνεχίστηκε συστηματικά και τα επόμενα χρόνια. Οι συνέπειες στη ψυχοσύνθεσή του ήταν ολέθριες. Σε ηλικία 13 ετών, επιτέθηκε στον ξάδερφο τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά, χωρίς όμως να τον σκοτώσει. Ήταν το πρώτο σημάδι της μετέπειτα παρανοϊκής του δράσης. Αναπαράσταση της δολοφονίας του πατέρα του. Ο Φίλιο ξερίζωσε την καρδιά του και την δάγκωσε. 



Ένα χρόνο αργότερα διέπραξε την πρώτη του δολοφονία με θύμα τον αντιδήμαρχο της Αλφένας, μιας περιοχής στην Νότια Βραζιλία. Ο αντιδήμαρχος είχε απολύσει τον πατέρα του, που δούλευε ως φύλακας σε σχολείο, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι έκλεβε φαγητό από την σχολική κουζίνα. Ο Φίλιο πήρε την εκδίκησή του πυροβολώντας τον αντιδήμαρχο με μια καραμπίνα. Αφού πέρασε ένας μήνας, σκότωσε έναν φύλακα του σχολείου επειδή πίστευε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός κλέφτης. 

Μετά τις δολοφονίες για να γλιτώσει από τη σύλληψη, μετακόμισε στο Σάο Πάολο στην νοτιοανατολική Βραζιλία.  Η εγκληματική του δράση συνεχίστηκε εκεί. Έκανε διαρρήξεις και σκότωσε έναν έμπορο ναρκωτικών. Στο Σάο Πάολο γνώρισε και ερωτεύτηκε την Μαρία Απαρεσίντα Ολυμπία, την οποία σχεδίασε να αρραβωνιαστεί και να δημιουργήσουν οικογένεια. Όμως η κοπέλα δολοφονήθηκε από μια συμμορία. Ο Φίλιο εξοργίστηκε. Τίποτα δεν τον σταματούσε από το να πάρει εκδίκηση. Πήγε σε ένα γάμο που οργάνωνε ο αρχηγός της συμμορίας. Σκότωσε επτά άτομα και τραυμάτισε άλλα δεκαέξι. Λίγους μήνες αργότερα, πυροβόλησε θανάσιμα το αγόρι της ξαδέρφης του επειδή την είχε αφήσει έγκυο και αρνούνταν να την παντρευτεί. Μέχρι να φτάσει την ηλικία των 18 ετών είχε σκοτώσει δέκα ανθρώπους. 
Ο Πέδρο Ροντρίγκες Φίλιο το 1973 όταν συνελήφθη από την αστυνομία

Επόμενο θύμα ήταν ο άνθρωπος που σκότωσε τη μητέρα του. Όταν ο Φίλιο έμαθε ότι ο πατέρας του είχε μαχαιρώσει και κατακρεουργήσει τη μάνα του ξεπέρασε κάθε όριο. Πήγε στις φυλακές όπου κρατούνταν και τον μαχαίρωσε 22 φορές. Αφού είχε πεθάνει, του ξερίζωσε την καρδιά και έφαγε ένα κομμάτι της. Αφού κατάφερε να δραπετεύσει από τους φύλακες, ο Φίλιο συνέχισε να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Η τακτική του ήταν απλή. Έβρισκε τα ονόματα και τις διευθύνσεις εγκληματιών και τους σκότωνε εν ψυχρώ με βασικό όπλο ένα μαχαίρι. Το 1973 συνελήφθη. Δίπλα του στο περιπολικό καθόταν ένας άντρας που κατηγορούνταν για βιασμούς. 

Ο Φίλιο τον σκότωσε χωρίς δεύτερη σκέψη. Στη διάρκεια της φυλάκισης του σκότωσε τουλάχιστον σαράντα επτά ακόμα συγκρατούμενούς του. Η επιλογή τους ήταν τυχαία, αφού έτσι και αλλιώς όλοι τους ήταν εγκληματίες. Οι φήμες όμως γι αυτόν διογκώνονταν και λέγεται πως δολοφόνησε έναν εγκληματία επειδή είχε φτερνιστεί δυνατά. Έβλεπε τον εαυτό του ως ήρωα και ένιωθε πως «καθάριζε» τον κόσμο από τα αποβράσματα. Όπως είχε πει: «το συναίσθημα του να σκοτώνεις άλλους εγκληματίες είναι υπέροχο και μου δίνει ικανοποίηση».
 Ο Φίλιο καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης, η οποία ήταν η μεγαλύτερη ποινή που προέβλεπε το Δίκαιο της Βραζιλίας. Το 2003  απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης εξαιτίας των δολοφονιών που είχε κάνει εντός της φυλακής. Αποφυλακίστηκε το 2007, αλλά λίγο αργότερα το 2011 συνελήφθη ξανά με την κατηγορία ότι προκαλούσε ταραχές. Η πολιτεία κατάλαβε ότι ο Φίλιο προφανώς δεν μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και ανεξέλεγκτος…...  mixanitouxronou
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts