Hellhounds-Tα Σκυλιά της Κολάσεως ήταν πραγματικά.

To Hellhound είναι πιθανά o Κέρβερος από την ελληνική μυθολογία.!
Τα Hellhounds είναι επίσης διάσημο για την εμφάνιση στη Βόρεια ευρωπαϊκή μυθολογία και λαογραφία ως μέρος της Άγριας Φυλής.Σε αυτά τα κυνηγόσκυλα δίνονται πολλά διαφορετικά ονόματα στην τοπική λαογραφία, αλλά εμφανίζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά

Στο νότιο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική έχει βρεθεί το Cadejo ένα μεγάλο μαύρο σκυλί που στοιχειώνει τους ταξιδιώτες οι οποίοι περπατούν αργά τη νύχτα σε επαρχιακούς δρόμους. Ο όρος είναι επίσης γνωστός στα Αμερικανικά blues όπως το 1937 με το τραγούδι του Robert Johnson, Hellhound on My Trail.. Στην ελληνική μυθολογία το Hellhound Cerberus ανήκε στον Άδη τον Έλληνα θεό του κάτω κόσμου. Ο Κέρβεροςηταν ένα τεράστιο τρικέφαλο μαύρο σκυλί που φρουρούσε την είσοδο στον κάτω κόσμο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστορία το Hellbound έκανε αισθητή την παρουσία του κατά τη διάρκεια μιας βίαιης καταιγίδας στις 4 Αυγούστου του 1577 στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο Blythburgh, περίπου επτά μίλια από το Leiston στο Suffok. Φοβούμενοι για τη ζωή τους οι χωρικοί βρήκαν καταφύγιο στο εσωτερικό του ναού αλλά οι τεράστιες ξύλινες πόρτες δεν μπορούσαν να αντέξουν την οργή του θηρίου. 

Ένας κεραυνός χτύπησε την πόρτα και το πλάσμα κατάφερε να εισβάλλει στο καταφύγιο των χωρικών. Η εμφάνιση του γιγάντιου σκυλιού στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και ένος αγόριου πριν το καμπαναριό συντρίβει μέσα από την οροφή. Το γιγαντιαίο σκυλί στη συνέχεια άφησε την εκκλησία, αφήνοντας πίσω του σημάδια από τα νύχια του στην πόρτα της εκκλησίας τα οποία μπορούν να παρατηρηθούν ακόμα και σήμερα.

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts