Έτσι ήταν ο χάρτης της γης πριν 300 εκατομμύρια χρόνια.Μαντέψτε η Ελλάδα ποιόν είχε γείτονα???

Περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια πριν η Γη δεν είχε επτά ηπείρους ή οκτώ αν μετράει και η Ζηλανδία αλλά μια υπερήπειρο που ονομάζονταν Παγγαία η οποία περιβάλλονταν από έναν ωκεανό που ονομάζονταν Πανθάλασσα. Περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν η Παγγαία άρχισε να σπάει και ο κόσμος δεν ήταν όπως τον ξέρουμε σήμερα ξεκίνησε να παίρνει διαφορετική μορφή.



O χρήστης  LikeWolvesDo στο Reddit  χρησιμοποίησε ένα χάρτη της παλιάς υπέρηπείρου και τον προσάρμοσε στα σημερινά διεθνή μας σύνορα. 
Το αποτέλεσμα είναι μάλλον συναρπαστικό.Γροιλανδία και Πορτογαλία ήταν κάποτε γείτονες η Ινδία είχε κολλήσει μεταξύ Μαδαγασκάρης και Ανταρκτικής ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν ''παλιοί καλοί γείτονες'' από τότε.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χάρτης του κόσμου όπως τον ξέρουμε με επτά (ή οκτώ) ηπείρους δεν θα παραμείνει πάλι ο ίδιος. Σύμφωνα με την Επιστήμη  αυτή τη στιγμή για παράδειγμα η Αυστραλία στριμώχνεται προς την Ασία και το ανατολικό τμήμα της Αφρικής ενώ η Ευρώπη γλιστράει κάτω από την Αφρική. Άλλη μια  υπερήπειρος  σε βρίσκεται σε εξέλιξη,μια νέα υπερήπειρος δημιουργείται και θα έχει αναδειχθεί εις βάρος άλλων στα προσεχή 250 εκατομμύρια χρόνια.

Δείτε το  ΕΔΩ κάντε ζούμ

Απο Μολων Λαβε
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts