Λιοντάρια σκοτώνουν και τρώνε ύαινα (βίντεο).

Είναι συχνό φαινόμενο αρσενικά λιοντάρια να κυνηγούν και να σκοτώνουν ύαινες μετά μανίας. Δεν πρόκειται για θήραμα αφού τα λιοντάρια συνήθως δεν τρώνε ύαινες αλλά στο παρακάτω βίντεο γίνεται μία εξαίρεση.Το κρέας τους είναι σκληρό και πικρό. Γιατί όμως τις σκοτώνουν;


Για να μπορέσει κανείς να καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται αυτό πρέπει να γίνει μια μικρή αναφορά στις κοινωνίες αυτών των δύο ζώων.

Πρώτον οι ύαινες, είναι αρπακτικά. Κυνηγοί δηλαδή. Η διατροφή τους περιλαμβάνει κυρίως τραυματισμένα ή νεκρά ζώα, αλλά και υγιή που δεν μπορούν να φέρουν μεγάλη αντίσταση. Οι ύαινες ζουν σε μεγάλες αγέλες, τις περισσότερες φορές άνω των 50 ατόμων. Κυνηγούν συλλογικά επιτιθέμενες όλες μαζί στο θήραμά τους. Το μενού περιλαμβάνει οτιδήποτε περιέχει μικρό ρίσκο στην επίθεσή τους. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να είναι ένα μικρό λιοντάρι ή ένα τραυματισμένο ενήλικο λιοντάρι. Στο DNA των λιονταριών αυτό έχει καταγραφεί ως απειλή.


Ένας δεύτερος πολύ σημαντικός λόγος είναι γιατί οι ύαινες πολλές φορές «κλέβουν» το θήραμα των λιονταριών. Επειδή ακριβώς ζουν σε μεγάλες αγέλες μπορούν να επιτίθενται σε λιοντάρια που μόλις έχουν σκοτώσει το θήραμά τους, μια γαζέλα για παράδειγμα. Λόγω του μεγάλου αριθμού των υαινών τελικά τα λιοντάρια υποχωρούν και χάνουν την τροφή τους.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts