Η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να «τρυπήσουν» το αμυντικό σύστημα των ΗΠΑ.

Η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει τεχνολογικά προηγμένους βαλλιστικούς πύραυλους σχεδιασμένους  να «διαρρήξουν» τα αμυντικά συστήματα των ΗΠΑ.


Ο Ρώσος αναπληρωματής πρωθυπουργός Dimitry Rogozin δεν κατονόμασε τους νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους  αλλά υποστήριξε ότι πύραυλος αυτός θα είναι σε θέση να διεισδύσει και να νικήσει  την αμερικανική αεράμυνα επίσης δήλωσε ότι τα όπλα αυτά θα εμφανιστούν σύντομα στις ένοπλες δυνάμεις.

«Αυτά τα όπλα θα είναι σε θέση να «τρυπήσουν» την πυραυλική άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών τόσο του σήμερα όσο και του αύριο  ακόμη και του μεθαύριο δήλωσε»

Η Ρωσία βρίσκεται σε συνεχή βελτίωση της πυρηνικής αποτροπής και δεν θεωρείται απίθανο ότι θα μπορούσε να είναι πολύ κοντά στην ανάπτυξη αυτών των νέων συστημάτων.

Ενώ το νέο αυτό όπλο δεν έχει κατονομαστεί ωστοό δεν υπάρχουν και περισσότερες λεπτομέρειες από όσα δημοσίως αποκάλυψε ο αναπληρωματικός πρωθυπουργός ενώ οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι πιθανό να αναφερόταν στον RS-28 Sarmat  .


RS-28 Sarmat είναι το νέο υπερόπλο των ρωσικών δυνάμεων.Πρόκειται για έναν βαλλιστικό πύραυλο RS-28 Sarmat που μπορεί, σύμφωνα με τη Μόσχα, να ξεπεράσει τα όρια της Ευρασίας.

Το όπλο έχει μεν σχεδιαστεί αλλά δεν έχει ακόμα αποκτήσει «σάρκα και οστά». Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2018. Ο πύραυλος θα μπορεί να φέρει έως και δέκα βαριές εκρηκτικές κεφαλές και δεκαέξι ελαφρύτερες ή έναν συνδυασμό εκρηκτικών κεφαλών και αμυντικών μηχανισμών.        ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts