Ο πύραυλος της Β.Κορέας απέτυχε γιατί δέχτηκε επιθέσεις κυβερνοχώρου και ηλεκτρονικού πολέμου.

Η Πιονγκ γιάνγκ απέτυχε σε μια πυραυλική δοκιμή,όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, την επομένη μιας επίδειξης ισχύος του βορειοκορεατικού καθεστώτος με μια γιγάντια στρατιωτική παρέλαση.

Αυτή η αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου είναι μια αναποδιά για τη Βόρεια Κορέα τη στιγμή που οι εντάσεις στη χερσόνησο έχουν ενισχυθεί με τις πολεμοχαρείς δηλώσεις της Ουάσινγκτον.


Ο πύραυλος μέσου βεληνεκούς εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την πυροδότηση του την Κυριακή από μια τοποθεσία κοντά στο λιμάνι της πόλης Sinpo.

«Θα μπορούσε να αποτύχει επειδή το σύστημα δεν είναι αρκετά ικανό για να δουλέψει αλλά υπάρχει και μια πολύ ισχυρή πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ - μέσω των μεθόδων τους στον κυβερνοχώρο κατάφεραν να διακόψουν αυτού του είδους τις δοκιμές και κάνοντας το να αποτύχει»  δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Συντηρητικών Sir Malcolm Rifkind στο BBC την Κυριακή.

Το 2014 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα διέταξε ότι οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν για την αντιμετώπιση των πυραυλικών δυνατοτήτων της Βόρειας Κορέας με  επιθέσεις στον κυβερνοχώρο . Η Βόρεια Κορέα είχε μια σημαντική αύξηση στο να προβάλλει το πρόγραμμα αν και δεν σημείωσε καμία σημαντική επιτυχία. 

Σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που ταξίδεύε με τον κο. Πένες στο Air Force Two είπε ότι η δοκιμή δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη.


«Γνωρίζαμε την κατάσταση πριν την έναρξη και  μετά την έναρξη» δήλωσε ο σύμβουλος  στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Ηταν μια αποτυχημένη δοκιμή επομένως άλλη μια αποτυχημένη δοκιμή. Έτσι πραγματικά δεν υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί η αποτυχία μας»

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι οι αναλυτές δεν έχουν ακόμη προσδιορισεί το είδος των πυραύλων μία ημέρα μετά την στρατιωτική παρέλαση της Βόρειας Κορέας.
Παρέλασαν στους δρόμους της Πιονγιάνγκ με μια σειρά από όπλα που θα μπορούσε να είναι μια νέα γενιά  διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που θα είναι σε θέση να φτάσουν την αμερικανική ηπειρωτική χώρα.

Η παρέλαση ήταν μέρος των εορτασμών για την 105η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ του ιδρυτή του κράτους της Βόρειας Κορέας και περιελάμβανε συνολικά 56 βλήματα  10 διαφορετικών μοντέλων.



Περιλαμβάνονται και οι Pukkuksong-1  βαλλιστικοί πύραυλοι υποβρύχιου που το καθεστώς τα έχει στα ανοικτά της ανατολικής ακτής.

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts