Γιατί η Κορέα θέλει να τελοιοποιήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα??

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι έχει εμμονή με την κατασκευή πυραύλων που μπορούν να απειλήσουν τις Η.Π.Α. και να αναδείξουν τις τεχνολογικές εξελίξεις της Κορέας σε όλον τον κόσμο.


Για να είμαστε σαφείς κάθε φορά που ένα αδίστακτο καθεστώς δείχνει όλο και πιο εξελιγμένους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς πρέπει να ανησυχούμε. Και η Βόρεια Κορέα είναι το πιο αδίστακτο  καθεστώς στον κόσμο. Έχει σκοτώσει, σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στα γκουλάγκ της ενώ έχει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.  
Έναςτέτοιος καταυλισμός είναι τριπλάσιος από το μέγεθος της Ουάσιγκτον και η Κορέα δεν μπορεί καν να τροφοδοτήσει το δικό της λαό με τροφή το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς.

Αλλά για τη Βόρεια Κορέα οι προκλήσεις δεν είναι τίποτε νέο. Οι εκτοξεύσεις πυραύλων φαίνονται ρουτίνα. Οι δοκιμές πυρηνικών όπλων δεν είναι ακριβώς απροσδόκητες.

Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να θέσουμε είναι γιατί η Πιονγιάνγκ κατασκευάζει τέτοια όπλα όταν έχει μια οικονομία μεγέθους του Λάος και έχει τόσα εσωτερικά προβλήματα;


Απλή: Φόβος.

Η Βόρεια Κορέα γνωρίζει ιστορία και ποιες είναι οι προοπτικές επιβίωσης της. Η ηγεσία του Kim Jong-un για να είμαστε ακριβείς γνωρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες η Νότια Κορέα η Ιαπωνία όπως σχεδόν και όλη η Δύση δεν είναι χαρούμενοι με την επιβίωσή της. Φοβάται ότι μια μέρα η Ουάσιγκτον θα κάνει ό, τι έκανε στο Αφγανιστάν στο Ιράκ και στην αλλαγή καθεστώτος της Λιβύης. Έτσι η Πιονγιάνγκ ξέρει μόνο ένα μονοπάτι το ΄΄μονοπάτι του πολέμου΄΄ που θα εγγυηθεί την επιβίωσή της δηλαδή να οικοδομήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο και να είναι σε θέση σύντομα να χτυπήσει την Αμερική με ατομική βόμβα.

Από ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts