Πεντάγωνο και Βόρεια Κορέα είναι έτοιμοι για πόλεμο.Οι πυρινικές δοκιμές ξεκινούν άυριο.

H εκπρόσωπος του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ Dana White δήλωσε ότι το προσωπικό έχει τη δυνατότητα και μπορεί να απαντήσει σε τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις.


Την ίδια στιγμή το Πεντάγωνο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν οι ΗΠΑ ήταν πλήρως προετοιμασμένες να απαντήσουν σε ένα πλήγμα  της Λαϊκής Δημοκρατίας της Β Κορέας.Ωστόσο κανένας εκπρόσωπος των αρχών των ΗΠΑ δεν έχει αποκλείσει ένα τέτοιο γεγονός ακόμη επίσημα.
Η Dana White τόνισε ότι η δέσμευση των ΗΠΑ για βοήθεια στην άμυνα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας παραμένει ακλόνητη.

Το τηλεοπτικό κανάλι NBC News ανέφερε πρόσφατα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να  χτυπήσουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας. Αυτό μπορεί να συμβεί σtτην περίπτωση που η Πιονγιάνγκ διεξάγει ξανά πυρηνική δοκιμή. Σύμφωνα με πληροφορίες η Πιονγιάνγκ σκοπεύει να πραγματοποιήσει άλλη πυρηνική δοκιμή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 15 έως 16 Απρίλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αναπτύξει δύο αντιτορπιλικά με πυραύλους  Tomahawk και cruise περίπου 500 χιλιόμετρα από την περιοχή της πυρηνικής δοκιμής.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υποσχέθηκε στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε ότι η Ουάσιγκτον θα διαβουλεύεται με το Τόκιο πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας . Η Σεούλ επίσης έκανε μια παρόμοια υπόσχεση στην Ουάσιγκτον.

Η κατάσταση γύρω από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει κλιμακωθεί σημαντικά μετά την ομάδα του Ναυτικού των ΗΠΑ και επικεφαλής το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Καρλ Vinson  που πλέει προς την κορεατική χερσόνησο.
Pravda.Ru
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts