Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η Βόρεα Κορέα έχει την δυνατότητα να εξοπλίσει πυράυλους με το τοξικό αέριο σαρίν.

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει την τεχνολογική δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με χημικές κεφαλές του νευροπαραλητικού αερίου σαρίν, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να απαντήσει στη ναυτική συγκέντρωση των ΗΠΑ στην περιοχή με αφορμή τους εορτασμούς για την 105η επέτειο της γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ.


Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα η Βόρεια Κορέα έχει ήδη τη δυνατότητα να εξοπλίσει πυράυλους με το τοξικό αέριο σαρίν.

Υποστήριξε ότι η Πιονγκ γιάνγκ  έχει ραγδαία βελτίωση στην πυρηνική και πυραυλική τεχνολογία ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να παραμείνει ενωμένη και να κάνει  δραστική αλλαγή στον τρόπο που η Βόρεια Κορέα κινείται προς τον επικίνδυνο δρόμο.» Ο Άμπε δήλωσε επίσης η ιαπωνική Δύναμη Αυτοάμυνας δεν έχει κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης αλλά ποντάρει «στην συμμαχία ΗΠΑ-Ιαπωνίας.»

Ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου  Yoshihide Suga δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει «μεγάλα αποθέματα» χημικών όπλων καθώς και βιομηχανικές  εγκαταστάσεις για την παραγωγή τους.



Η ανησυχητική είδηση έρχεται μετά την τεράστια αμερικανική στρατιωτική συγκέντρωση κοντά στην κορεατική χερσόνησο, η μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απείλησε να αναλάβει μονομερή δράση κατά της Πιονγιάνγκ με ή χωρίς την υποστήριξη από περιφερειακές δυνάμεις ένω διέταξε το αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson»να εκτελέσει μια επίδειξη δύναμης κοντά στα ύδατα της Βόρειας Κορέας.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια χώρα σαν αυτή να έχει πυρηνική ενέργεια, και πυρηνικά όπλα»δήλωσε ο Trump. «Αυτά είναι όπλα μαζικής καταστροφής..»


«Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να προχωρήσουν στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, υπό το πρόσχημα μιας "προληπτικής επίθεσης", αλλά και της "αλλαγής ηγεσίας", τότε η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη ν' αντιδράσει κατά οποιασδήποτε πολεμικής ενέργειας» δήλωσε εξάλλου τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας.



Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts