Η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Β Κορέα έκανε τον Τράμπ να βάλει την ουρά στα σκέλια.

Παρά τις  απειλές από τις ΗΠΑ ότι θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον της Βόρειας Κορέας  η Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή πυραύλου αν και αποτυχημένη. Ωστόσο σύμφωνα με την Pravda οι Αμερικανοί δεν έδειξαν καμία αντίδραση στην Πιονγκγιάνγκ μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου. Ο Donald Trump μπλόφαρε;

Όταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence έφτασε στη Νότια Κορέα ο κόσμος γνώριζε ότι ο Trump δεν θα επιτεθεί στην Πιόνγκ γιάνγκ. Περιέργως ο Pence δήλωσε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι η εκτόξευση της Βόρειας Κορέας είναι καταδικασμένη να αποτύχει (δείτε σε σχετική ανάρτηση μας τι δήλωσε ο Pence).Ο πύραυλος της Β.Κορέας απέτυχε γιατί δέχτηκε επιθέσεις κυβερνοχώρου και ηλεκτρονικού πολέμου.

Ήταν ανάγκη o Trump να αυξήσει τις εντάσεις και στη συνέχεια να σταματήσει εκεί η ήταν στημένο το όλο σκηνικό;

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος του Trump έγινε για να δείξει τον εαυτό του πιο αποφασιστικό από τους προκάτοχους του  οι οποίοι είχαν χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον άλλων κρατών (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, κλπ), αλλά ποτέ δεν τόλμησαν να παίξουν επικίνδυνα παιχνίδια με χώρες που είχαν πυρηνικά και πυραυλικά όπλα.


Οι ειδικοί πιστεύουν επίσης ότι οι ΗΠΑ φοβήθηκαν από την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό ιδρυτή του έθνους Κιμ Ιλ Σουνγκ. Όταν όλος ο κόσμος είδε για πρώτη φορά Pukkuksong-2  βαλλιστικούς πυραύλους  και τους αυτοκινούμενους ICBM της Βόρειας Κορέας  η άκαμπτη ρητορική της Αμερικής υποχώρησε με τη μία όσο και αν θέλει να μην το δείξει.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts