Σύμφωνα με τους Ρώσους δεν υπάρχει σημείο σύγκρισης με την δική τους βόμβα υπερτερούν κατά πολύ.

Η χρήση της πιο ισχυρής βόμβας (ΜΟΑΒ) GBU-43 / Β εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (μια τρομοκρατική οργάνωση εχθρός και άκρως απαγορευμένη απο τη Ρωσία) στο Αφγανιστάν έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στις οποίες οι άνθρωποι συγκρίνουν την βόμβα των ΗΠΑ με της Ρωσίας . 


Μερικοί, πιστεύουν ότι η Ρωσία  κερδίζει το ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ που διαφημίζουν «την μητέρα όλων των βομβών» ότι δημιουργεί μεγαλύτερη επίδραση στους βομβαρδισμούς ενώ απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ρώσικη.
Σύμφωνα με τα γεγονότα η επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν που έχει προκαλέσει το θάνατο 36 μαχητών ενώ καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών στρατιωτικού εξοπλισμού και πολλές υπόγειες σήραγγες τις οποίες μέχρι χτές τις χρησιμοποιούσε ο Μπιν Λάντεν και το ξέρανε απλά η έγινε η ρίψη βόμβας για να στραφεί η κοινή γνώμη πρός το Αφγανιστάν και να ξεχαστεί ο βομβαρδισμός της Συρίας και η νέα δοκιμή Βόμβας στην έρημο Νεβάδα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump την θεωρεί«μια πολύ επιτυχημένη αποστολή» των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.


Η ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρώτης  πιο ισχυρής μη-πυρηνικής βόμβας των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μια παρόμοια βόμβα αν και πολύ πιο ισχυρή. 

Σύμφωνα με τους Ρώσους παρά τη μικρότερη μάζα εκρηκτικών η  Ρωσίκη βόμβα και πατέρας όλων των βομβών γνωστή ως  ODAB  ξεπερνά κατά πολύ την  GBU-43B  των ΗΠΑ. Η ικανότητα του εκρηκτικού είναι περίπου 40 τόνους σε ΤΝΤ ​​που είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη του GBU-43B. Επιπλέον η ακτίνα καταστροφής της ρωσική ξεπερνά την Αμερικανική «μητέρα» δύο φορές. Η θερμοκρασία στο επίκεντρο της έκρηξης της Ρωσικής βόμβας είναι διπλάσια. 
Η ρωσική βόμβα ξεπερνά τα Αμερικανική  20 φορές σε συνολική έκτασης ζημιάς.



Εκπρόσωποι Τύπου για του ρωσικού Γενικού Επιτελείου σχολιάζοντας τις δοκιμές της βόμβας ODAB δήλωσαν ότι η καταστροφική δύναμη της  μη-πυρηνική βόμβα της Ρωσίας ήταν συγκρίσιμη με εκείνη μιας πυρηνικής βόμβας. αλλά χωρίς καμία συνέπεια για το περιβάλλον ενώ η βόμβα ODAB μπορεί να πέσει σε όλες τις καιρικές συνθήκες από τα ύψος 200 εώς 1.000 μέτρα με ταχύτητα 500 εώς 1,100 χιλιόμετρα την ώρα.

Από Μολων Λαβε
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts