Ο RS-28 Sarmat η ''Σατανάς 2'' θα μπορούσε να σβήσει από το χάρτη ολόκληρη την Γαλλία.

Ο RS-28 Sarmat ο νέος Ρωσικός πυρηνικός πύραυλος που έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία είναι ένα όπλο τόσο δυνατό που θα μπορούσε να σβήσει από το χάρτη ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γαλλία.


Ο RS-28 Sarmat είναι ένας θερμοπυρηνικός βαλλιστικός πύραυλος η δημιουργία του οποία ανατέθηκε το 2011 ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2018. Το όνομα του δεν δόθηκε τυχαία θα αντικαταστήσει τον RS-36M ένα όπλο της δεκαετίας του 1970 τον οποίο το ΝΑΤΟ  τον περιέγραψε ως ο πύραυλος του Σατανά.

Για τον εν λόγω πύραυλο το Sputnik είχε αναφέρει ότι θα μπορούσε να καταστρέψει μία περιοχή ίση με το μέγεθος του Τέξας ή της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μεσά «Σατανάς 2» έχει βάρος περίπου 10 τόνους και θα μπορεί να μεταφέρει 10 τόνους πυρηνικού φορτίου.
Τι σημαίνει αυτό; 
Ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μία έκρηξη που θα ήταν έως και 2.000 φορές πιο ισχυρή από αυτές που προκάλεσαν οι βόμβες που ρίχθηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.


Η Telegraph επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία τον περασμένο Απρίλιο έκανε δοκιμή μίας υπερηχητικής πυρηνικής κεφαλής η οποία πιθανώς προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από τον «Σατανά 2». Η συγκεκριμένη πυρηνική κεφαλή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι αδύνατο να αναχαιτιστεί καθώς δεν θα ακολουθεί συγκεκριμένη τροχιά. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ο «Σατανάς 2» θα είναι επίσης πολύ πιο γρήγορος από τον πύραυλο που θα αντικαταστήσει.


«Ο πύραυλος αναπτύσσεται προκειμένου να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πυρηνική ασπίδα για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας» αναφέρει από την πλευρά του σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του πυραύλου Β. Ντεγκτάρ.

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts