Ο Κιμ Γιονγκ un διέταξε εκκένωση της πρωτέυουσας και άνοιγμα των καταφυγίων.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ un διέταξε το 25 τοις εκατό των κατοίκων της Πιονγκ γιάνγκ να εγκαταλείψουν αμέσως την πόλη.

Σύμφωνα με σημερινή διάταξη 600.000 άνθρωποι θα πρέπει να εκκενώσουν την πόλη άμεσα. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η εκκένωση πιθανότατα γίνεται λόγω στις εξαιρετικά τεταμένες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, καταφύγια Πιονγιάνγκ  θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν το σύνολο του πληθυσμού της πρωτέυουσας της Βόρειας Κορέας. Ενώ τα άτομα με βεβαρημένο μητρώο θα πρέπει να αφήσουν άλλους να χρησιμοποιήσουν τα καταφύγια.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει προωθήσει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson εκτοπίσματος 97.000 τόνων με τη συνοδεία ενός καταδρομικού και δύο αντιτορπιλικών ενώ φέρουν μαζί τους 154 πυράυλους τόμαχοκ.

Σύμφωνα με Νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας λένε αντίο ο ένας στον άλλο, στα σπίτια τους, στους χώρους εργασίας τους, στα δάση και χωράφια, στα ποτάμια, κλπ λες και η χώρα προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας πόλεμο. Παράλληλα, απαγορεύεται να πούνε αντίο στους αξιωματικούς των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Επίσης απαγορεύεται αυστηρά να αναφέρουν τα ονόματα των εθνικών ηγετών στα λόγια αποχαιρετισμού.



Κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν πριν από μερικές ημέρες ότι βοηθητικά στρατεύματα και γιατροί κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα της Βόρειας Κορέας. Μία από τις φωτογραφίες έδειξε ένα κονβόι με στρατιωτικά τρένα να κινούνται προς την Σενγιάνγκ - μια πόλη περίπου 200 μίλια από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία ως πράξη «απαράδεκτης επιθετικότητας.»
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts