Σ.Σοϊγκού: «Το 99% των βαλλιστικών πυράυλων τελεί σε κατάσταση μάχης»

Σε μια ανακοίνωση με πολύ σοβαρό νόημα προέβη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ.Σοιγκού στην οποία αναφέρει ότι «το 99% των δυνάμεων των στρατηγικών πυραύλων τελεί σε κατάσταση μάχης, και το 96% τελεί σε μόνιμη ετοιμότητα για άμεση εκτόξευση».



Οι δυνατότητες της «πυρηνικής τριάδας» της Ρωσίας (δηλαδή, οι διηπειρωτικοί πύραυλοι, τα βομβαρδιστικά και τα πυρηνικά υποβρύχια) έχει αυξηθεί με το 60% να αποτελείται από προηγμένα οπλικά συστήματα εν λειτουργία, δήλωσε επίσης ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.



Πρόκειται για μια υπενθύμιση όχι μόνο στον Ν.Τραμπ αλλά κυρίως στο επιτελείο του το οποίο και τον  επηρεάζει σε θέματα που αφορούν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που διαθέτει κυριολεκτικά επαρκή πυρηνική δύναμη για να καταστρέψει ολοσχερώς τις ΗΠΑ.

Αν και υστερεί στις συμβατικές δυνάμεις απέναντι σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ ωστόσο η τελική αποτροπή η ισχύς της «απόλυτης καταστροφής» παραμένει το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό όπλο της Μόσχας και είναι αυτό που την προστατεύει από σκέψεις επίθεσης από την Δύση.

Έχει λοιπόν ξεκινήσει πάλι ένα ιδιότυπο “παιχνίδι κοτόπουλων” (chicken game),όπου όποιος υποχωγρήσει πρώτος χάνει.

ign: justify;"> Οι Αμερικανοί και ιδιαίτερα το «βαθύ» αμερικανικό κράτος εφαρμόζουν την τακτική του απόλυτου παραλογισμού ποντάροντας ότι ο Β.Πούτιν θα υποχωρήσει για το καλό του πλανήτη κάτι που τα αδίστακτα «γεράκια» προσπαθούν να πείσουν ότι δνε θα το κάνουν ποτέ.

Φαίνεται μάλιστα ότι υπάρχει και εμπλοκή του γνωστού Χ.Κίσινγκερ ο οποίος λέγεται ότι χειραγωγεί την ίδια την Ιβάνκα Τραμπ και αυτή με την σειρά της τον πατέρα της Ντόναλντ.

Η ανατροπή του Μ.Άσαντ αποτελεί πάγιο αίτημα των Ισραηλινών και ειδικότερα του Μ.Νετανιάχου. Τώρα το ζητάει προς ικανοποίησή τους και ο Ν.Τραμπ. Αυτό όμως οι Ρώσοι δεν μπορούν να το δώσουν διότι απλούστατα δεν παίρνουν τίποτα σε αντάλλαγμα από τους Αμερικανούς πέραν υποσχέσεων που ιστορικά ποτέ δεν τις τηρούν.

Οι πέριξ του Λευκού Οίκου έχουν αντιληφθεί λανθασμένα τον Β.Πούτιν αλλά και τους Ρώσους γενικότερα. Κυρίως δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν επάρκεια δυνάμεων για να τους προξενήσουν πολύ κακό αν το κρίνουν απαραίτητο.


Η στάση της Ευρώπης δε είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Ξεχνούν ότι με την Ρωσία ζουν στην ίδια ήπειρο αντίθετα με τις ΗΠΑ τους χωρίζει ένας ωκεανός.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
πηγη
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts