Σπάνιος ροζ καρχαρίας ανακαλύφθηκε στην ακτή του Μεξικού

Ο πιο ασυνήθιστος καρχαρίας αλιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στην ακτή Los Cabos του Μεξικού. Το παρθένο ροζ ζώο που απεικονίζεται παρακάτω, πιάστηκε τυχαία από τοπικούς  ψαράδες σε απόσταση μιλίων από την ακτή.



Ο David Ebert διευθυντής του ερευνητικού κέντρου Pacific Shark στην Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε ότι ο μικροσκοπικός θηρευτής ήταν ένας καρχαρίας σύμφωνα με μια αναφορά στο Motherboard. Κανονικά αυτό το είδος έχει σκούρο καφέ χρώμα με σκούρα καφέ στρώματα σε όλο το σώμα του. Δεδομένης της ασυνήθιστης εμφάνισής του το αλλόκοτο ζώο είναι πιθανό να πάσχει από λεύκωμα.

Η κατάσταση είναι παρόμοια με τον αλβινισμό όπου ένα ζώο δεν είναι σε θέση να παράγει οποιαδήποτε χρωστική ουσία.

"Οι συνθήκες αλβινισμού και λευχισμού δεν είναι ανήκουστο στους καρχαρίες", γράφει η Sarah Emerson. "Κάθε τόσο συχνά, ένα από αυτά τα ζώα εντοπίζονται ή ξεβράζονται σε μια παραλία κάπου. Αλλά η κατάσταση είναι εξαιρετικά σπάνια στην άγρια ​​φύση αφού οι καρχαρίες με αυτό το χαρακτηριστικό γίνονται ορατοί από το θήραμα τους.

Τα ζώα έχουν άλλους τρόπους να αμυνθούν. Οι καρποί του Swell είναι ένα από τα μόνα είδη που είναι γνωστό ότι μπορούν καταπιούν σκόπιμα το θαλασσινό νερό όταν αισθάνονται ότι απειλούνται. Αυτό ωθεί τα στομάχια τους  να φαίνονται μεγαλύτερα από αυτά που είναι και λιγότερο από ένα ελκυστικό γεύμα για τα αρπακτικά. Αυτό εξηγεί τη φουσκωμένη εμφάνιση του καρχαρία στις φωτογραφίες ενώ ο λευχισμός εξηγεί το πεντακάθαρο ροζ δέρμα του.



Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts