«Κατασκευάστε καλύτερα όπλα από αυτά των αντιπάλων μας»

Ο  Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έκανε έκκληση σήμερα στους κατασκευαστές όπλων της Ρωσίας να σχεδιάσουν και να παράγουν όπλα που είναι ανώτερα από αυτά τα αντιπάλων.

«Οι επιτυχίες μας στο παρελθόν δεν  είναι λόγος να επαναπαυθούμε και να χαλαρώσουμε. Αντίθετα πρέπει συνεχώς να προσπαθούμε για να μένουμε στην κορυφή των σημερινών απαιτήσεων», είπε πιο συγκεκριμένα ο Putin μιλώντας στο εργοστάσιο όπλων στο Izhevsk .

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως τα θρυλικά όπλα της Ρωσίας που κατασκεύαζε στο παρελθόν δεν είναι ικανά πλέον να πάρουν  καλό βαθμό

Ζήτησε μάλιστα τόσο από το υπουργείο Αμύνης της χώρας του όσο και από τους κατασκευαστές των όπλων να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να παράγουν νέα όπλα και και στρατιωτικό εξοπλισμό ειδικά στους τομείς των όπλων ακριβείας και των συστημάτων ελέγχου πυρός.

Οι δηλώσεις αυτές του Putin έρχονται λίγο καιρό ύστερα από τις ανακοινώσεις της ρωσικής κυβέρνησης  μέσω του βοηθού πρωθυπουργού Dmitri Rogozin ότι πρόκειται να διαθέσει περί τα 640 δισ. $ για τον επανεξοπλισμό του συνόλου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μέχρι το 2020.
defencenet

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts