Καταπολέμηση των ναζί (και) στο διαδίκτυο έπειτα από εντολή Δένδια

Τις νεοναζιστικές ομάδες στο διαδίκτυο θα κυνηγήσει η αρμόδια Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό...την άμεση καταπολέμηση της δράσης τους, έπειτα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.


Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης πού έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η υποκατάσταση της τάξης από αυτόκλητους τιμωρούς δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας: «αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας είναι μόνον τα εντεταλμένα Όργανα του Κράτους και γι” αυτό «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης των αρμοδιοτήτων τους από οποιονδήποτε».

Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της δράσης νεοναζιστικών ομάδων στο διαδίκτυο σημειώνοντας ότι προτρέπουν ευθέως σε κακουργηματικές πράξεις.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης δεσμεύτηκε για τη συνέχιση και την εντατικοποίηση των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Επίσης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στην πύκνωση των περιπολιών έξω από υποκαταστήματα τραπεζών και ΑΤΜ, ειδικά τις ημέρες καταβολής συντάξεων, στην αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και της παράνομης στάθμευσης κ.α.

Μεταξύ άλλων, έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη παρουσίας τροχονόμων κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα, στην καταπολέμηση του εμπορίου και μικρεμπορίου ναρκωτικών, όπως και του φαινομένου της επαιτείας σε συνδυασμό με σκοπό την εκμετάλλευση μικρών παιδιών.

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts