Αυτά τα μέλη της σπείρας χτύπησαν και στα Γιάννενα πλαστογραφώντας διαθήκες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν αποβιώσει.

Η σπείρα, μέλη της οποίας συνελήφθησαν πριν από είκοσι ημέρες περίπου είχε χτυπήσει και στα Γιάννινα καταφέρνοντας να ιδιοποιηθεί ακίνητα με την μέθοδο που δρούσε σε όλη τη χώρα.



Η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2010 και οι φωτογραφίες δημοσιοποιούνται με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς στη διερεύνηση της συμμετοχής των ατόμων αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τα μέλη της σπείρας, όπως είχε γίνει γνωστό από την αστυνομία, εντόπιζαν ακίνητα, μέσω των καταστάσεων που αναρτώνται στα ειρηνοδικεία της χώρας περί σφράγισης ακινήτων θανόντων ατόμων, λόγω απουσίας συγγενών ή/και κληρονόμων αυτών.

Μετά από μικρό χρονικό διάστημα και αφού τα ακίνητα είχαν σφραγιστεί από ειρηνοδίκη, εισέρχονταν παράνομα σ' αυτά και συγκέντρωναν στοιχεία σχετικά με την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων (ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλιάρια καταθέσεων, στοιχεία θυρίδων σε τράπεζες κ.λπ.).

Στη συνέχεια, μετά την παρέλευση κάποιων ετών και αφού προηγουμένως διαπίστωναν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου που είχε αποβιώσει δεν κληροδοτούνταν σε νόμιμους κληρονόμους, συνέτασσαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες, σύμφωνα με τις οποίες τα περιουσιακά στοιχεία του θανόντα κληροδοτούνταν σε κάποιο ή κάποια μέλη της οργάνωσης.

Ακολούθως προσκόμιζαν τις πλαστές διαθήκες ενώπιον αρμοδίων Πρωτοδικείων της χώρας (κυρίως της Αττικής) και σε συνδυασμό με άλλα ψευδή αποδεικτικά μέσα (καταθέσεις ψευδομαρτύρων/μελών της οργάνωσης), πετύχαιναν την έκδοση ευνοϊκών γι' αυτούς αποφάσεων των δικαστηρίων και έτσι θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Με τη μέθοδο αυτή, από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι συντάχθηκαν τουλάχιστον (19) πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες για κινητή και ακίνητη περιουσία (16) ατόμων που έχουν αποβιώσει. Με τις πλαστές αυτές διαθήκες, τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να ιδιοποιηθούν παράνομα (21) ακίνητα, σε Αθήνα, Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κηφισιά, Π. Φάληρο, Ιωάννινα και Καβάλα, ενώ διερευνώνται ακόμα δύο (2) υποθέσεις ακινήτων.

Επιπλέον, προέκυψε ότι από την πολυετή δράση της οργάνωσης, για δεκατρία και πλέον έτη, τα μέλη της επωφελήθηκαν περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, θανόντων ατόμων και αποκόμισαν χρηματικά ποσά, τα οποία στο σύνολό τους φθάνουν το (1.126.465,81) ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η αξία των ακινήτων που μετεγγράφηκαν στα μέλη), ενώ παράλληλα αποστέρησαν από το ελληνικό δημόσιο το νόμιμο δικαίωμά του να διεκδικήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων.

Συγκεκριμένα :

από την πώληση των παρανόμως κτηθέντων ακινήτων αποκόμισαν το ποσό των (225.539,65) ευρώ
από τη μίσθωση των παρανόμως κτηθέντων ακινήτων το ποσό των (230.943,60) ευρώ
από εκποίηση διαφόρων περιουσιακών στοιχείων των θανόντων (μετοχές, κοσμήματα, κ.λπ.) που υπήρχαν σε θυρίδες τραπεζών, το ποσό των (669.982,56) ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στην Αττική, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

πλήθος προσωπικών εγγράφων, πιστοποιητικών, πράξεις αποδοχής κληρονομιάς κ.λπ. που σχετίζονται με την υπόθεση
ειδικό χαρτί (ριζόχαρτο) που χρησιμοποιείτο για τις πλαστογραφήσεις
χρηματικό ποσό ύψους (47.748) ευρώ
δεκατρία (13) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων
πλήθος εγγράφων που αφορούν μεταφορά χρηματικών ποσών μέσω εταιρείας ταχυπληρωμών
πέντε (5) πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες
ένα (1) μπλοκ αποδείξεων πληρωμής.
Πρόκειται για τους:

1) ΔΑΝΙΗΛ Έλενα του Εμμανουήλ Αγγουρίδη και της Αναστασίας

2) ΑΓΓΟΥΡΙΔΟΥ Αναστασία του Ιωάννη και της Γεωργίας

3) ΦΩΤΙΑΔΗ Κωνσταντίνο του Λαζάρου και της Ελένης

4) ΦΩΤΙΑΔΗ Εμμανουήλ του Λαζάρου και της Ελένης

5) ΦΩΤΙΑΔΗ Μάριο του Λαζάρου και της Ελένης

6) ΦΟΥΛΟΥ Βασιλική του Γρηγορίου και της Ελένης και

7) RUBINSTEIN MAITLAND Robert – John του Kenneth και της Αναστασίας
epiruspost
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts