2-1 Ο ΠΑΣ πάτησε τον ΟΦΗ

Μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 επί του ΟΦΗ πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα παρουσία 4500 θεατών, που τον έφερε ψηλά στη βαθμολογία. Τα γκολ πέτυχαν με κεφαλιές στο 63’ ο Ντε Βινσέντι, στο 73’ ο Τσουκαλάς και το γκολ του ΟΦΗ ο Μακουκούλα στο 83’ με πλασέ.

Νικηφόρο και σημαδιακό για τη συνέχεια ήταν και το ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του "Άγιαξ" και όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια έδωσε το στίγμα του καλού κόουτς από τον πάγκο, δικαιώνοντας και τις μεγάλες προσπάθειες του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη να τον φέρει στα Γιάννινα. Δικαιώνοντας τα όσα έγραφε κατά καιρούς ο αείμνηστος δημοσιογράφος και παράγοντας του ΠΑΣ Κώστας Κράβαρης, ο καλός προππονητής είναι επένδυση για μια ομάδα! Σε ότι έχει σχέση με παιχνίδι, στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ δεν ήταν τόσο καλός και δεν τελείωνε όπως έπρεπε τις φάσεις με συνέπεια να είναι πιο απειλητικός ο ΟΦΗ και μάλιστα στην κεφαλιά του Τριποτσέρη στο 18' έφτασε κοντά στο γκολ. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΣ δεν είχε να επιδείξει πολλά πράγματα παρά μόνο ένα καλό σουτ του Κοροβέση που έφυγε άουτ και κάποιες διεισδύσεις του Ντε Βινσέντι, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θα λέγαμε ότι περισσότερο ουσία είχε στο παιχνίδι ο ΟΦΗ παρά ο γηπεδούχος ΠΑΣ. Όμως στην επανάληψη με την αλλαγή τακτικής από τον Τσιώλη που έβγαλε αμυντικό (Ντάσιος) και πέρασε τον Τσάβεζ, βάζοντας δεξιά τον Βίλα, η ομάδα ανέβασε στροφές και όχι απλά άλλαξε την εικόνα του α' ημιχρόνου αλλά έριξε την Κρητική ομάδα στα σχοινιά και μέχρι το 80' την πίεσε πολύ δυνατά και δεν την άφησε να πάρει ανάσα.

Ο Τσάβεζ βοήθησε σημαντικά από το κέντρο και μπροστά, είχε πιό ελεύθερο ρόλο ο Ντε Βινσέντι που και σήμερα ήταν ο ηγέτης της ομάδας, ο Βίλα βοήθησε από τα άκρα, με συνέπεια να ανατραπούν όλα τα δεδομένα του α' 45λεπτου και να δούμε έναν... άλλο και διαφορετικό ΠΑΣ! Οι παίκτες έπαιξαν αποφασιστικά, έδειξαν ότι το θέλουν πολύ το παιχνίδι, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο (αποθεώθηκε από τους φιλάθλους με την είσοδό του στο γήπεδο), που "διάβασε" καλά το ματς και στην επανάληψη άλλαξε κάποια πράγματα στην ομάδα με συνέπεια να πάρει μπροστά η μηχανή και να πατήσει στην κυριολεξία τον ΟΦΗ που ενώ στο α΄μέρος είχε... δηλητήριο, στην επανάληψη ήταν χωρίς δόντια! Το ότι μπήκε και πάλι στο παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο, οφείλεται στο ότι πάνω στον ενθουσιασμό για το 2-0, κάποια στιγμή αφαιρέθηκαν οι παίκτες, έγινε το λάθος με συνέπεια το γκολ του Μακουκούλα που ανέβασε για λίγο το θερμόμετρο της αγωνίας. Ο Τσιώλης διευκρίνισε ότι η αλλαγή του Ντάσιου με τον Τσάβεζ ήταν καθαρά για να ενισχυθεί η επίθεση και για λόγους τακτικής και όχι γιατί υστέρησε ο αρχηγός της ομάδας.

Ο ΠΑΣ στην επανάληψη ήταν καλός και είναι βέβαιο ότι θα ανεβεί ακόμα περισσότερο η απόδοσή του στο μέλλον. Έδειξε καλά στοιχεία, η δομή της ομάδας είναι σε καλά επίπεδα. Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι ενώ ο ΟΦΗ παρότι είναι μια ψηλή ομάδα, ο ΠΑΣ τον αποτελείωσε με δύο κεφαλιές από Ντε Βινσέντι και Τσουκαλά. Όπως είπε και ο Τσιώλης στο τέλος, οι κεφαλιές είναι και θέμα αντίληψης και έχει σημασία ο κατάλληλος χρόνος που μπαίνει ένας παίκτης πάνω στη φάση. Τόσο ο Ντε Βινσέντι όσο και ο Τσουκαλάς διάβασαν καλά τις φάσεις και χωρίς να χρειαστεί να πηδήξουν με τους αμυντικούς του ΟΦΗ για να διεκδικήσουν τη μπάλα, αν και αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν γιατί είναι ψηλοί παίκτες, αυτοί με την κατάλληλη τοποθέτηση βρήκαν τη μπάλα εκεί που έπρεπε να τη βρουν και την κάρφωσαν στα δίχτυα. Στα παλιότερα χρόνια ο μεγαλύτερος Έλληνας "κεφαλοσφαιριστής" ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου της ΑΕΚ, που στο ανάστημα συγκαταλεγόταν στους πιό κοντούς παίκτες που είχε η Α' Εθνική. Άντε να ήταν πέντε πόντους πιό ψηλός από τον Μπονόβα!

Μέχρι το 80’ ο ΠΑΣ όχι απλά δεν κινδύνεψε αλλά μετά το 2-0 θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ αφού η ψυχολογία ήταν με το μέρος του. Όμως από ένα λάθος που έγινε, από το πουθενά ο ΟΦΗ στο 83’ μείωσε σε 2-1 και μπήκε πάλι στο παιχνίδι με συνέπεια προς το τέλος οι γηπεδούχοι να προσέξουν περισσότερο την άμυνα για να κρατήσουν το 2-1 και όχι την επίθεση. Γι’ αυτό πέρασαν στο παιχνίδι οι Στρούνα και Μπέριος για να βοηθήσουν την άμυνα και το κέντρο. Προς το τέλος υπήρξε κάποια αγωνία το ένα γκολ διαφορά δεν δίνει ποτέ τη σιγουριά της νίκης, αλλά ο «Άγιαξ» δεν πτοήθηκε και πήρε το πολύτιμο τρίποντο. Δίκαια πέρα για πέρα η νίκη του ΠΑΣ και απορούμε που είδε την αδικία σε βάρος της ομάδας του ο προπονητής του ΟΦΗ Σα Πίντο. Ειλικρινά απορούμε μ’ αυτή την τοποθέτηση του Πορτογάλου τεχνικού της Κρητικής ομάδας.

ΤΑ ΓΚΟΛ

63’: Το γκολ για τον ΠΑΣ με τον Ντε Βινσέντι, όταν σε σέντρα από δεξιά του Λίλα ο Ντε Βινσέντι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

73’: Γκολ για τον ΠΑΣ με κεφαλιά. Η φάση ξεκίνησε από τον Ντε Βινσέντι που έκανε τη σέντρα σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά προς τα στα καρέ του ΟΦΗ, η μπάλα έσκασε στην περιοχή και ο Τσουκαλάς με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

83’: Ο ΟΦΗ μείωσε σε 2-1 με τον Μακουκούλα. Έγινε λάθος γύρισμα του Βίλα στον Παπάζογλου, αυτός την άνοιξε στον Μακουκούλα που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

15’: Φουλ του Καλάϊτζιτς, ο Παπάζογλου γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ και από αριστερή πλάγια θέση προβολή του Περογαμβράκη έφυγε άουτ.

18’: Καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ όταν ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τριποτσέρης από πολύ κοντά έκανε την κεφαλιά που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

45΄: Καλό δυνατό αριστερό σουτ του Κοροβέση έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε δύσκολα στη δεξιά γωνία ο Δασκαλάκης.

59’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Ίλιτς από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Ντε Βινσέντι πετάχτηκε ανάμεσα από Στάθη και Ζόρο πιάνοντας την καρφωτή κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ.

71’: Συρτό αριστερό σουτ του Παπάζογλου έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

78’: Κόρνερ από δεξιά του Μίλιαζες απέκρουσε η άμυνα του ΠΑΣ, έκανε το σουτ π Νιμανί και απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Ντε Βινσέντι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Κύζας έκανε κάποια λάθη στο α’ μέρος αλλά χωρίς να επηρεάσουν τη ροή του παιχνιδιού. Και σ’ αυτά ακόμα τα επουσιάδη λάθη αν πρέπει κάποια ομάδα να παραπονεθεί είναι ο ΠΑΣ και όχι ο ΟΦΗ. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Τζημόπουλος, Ντε Βινσέντι, Λίλα – Φραγκουλάκης, Τριποτσέρης, Δασκαλάκης, Μακρής.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σ. Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (87’ Μπέριος), Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης (80’ Στρούνα), Τζημόπουλος, Ντάσιος (46’ Τσάβεζ), Ντε Βινσέντι.

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο. Παπάζογλου, Καλάιζιτς (81’ Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (69’ Νιμανί), Φραγκουλάκης (57’ Κουτσιανικούλης), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.
-Κόπηκαν 2909 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 23.770 ευρώ.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts